Szabadság és felfedezés az inkulzív építészet jegyében.

Nehéz elképzelni, hogy a mozgássérült gyerekek számára kialakított beltéri játszótér egykor egy szürke kiotói bank előtere volt. Az Atelier Satoshi Takijiri néhány egyszerű, de hatékony építészeti trükkjének köszönhetően a 30 éves épületet belsejében egy új, erdőszerű beltéri játszótér született.

 


Takijiri tervével azt akarta elérni, hogy azok a gyerekek, akik nem játszhatnak a szabadban, úgy érezhessék, mintha kint lennének a természetben. A belső teret rétegelt hársfalemezből készült íves falakkal látta el, és úgy alakította ki őket, hogy a lehajló faágakat idézzék. Ezek a térelválasztók izgalmas formákat, finom zónákat hoznak létre. A térben megannyi rejtekhely és odú vár felfedezésre. A cipők és játékok tárolására alacsony, egyedi készítésű fa polcok szolgálnak.

 

A sima fapadló és a kék linóleum sima és biztonságos, hogy a nehezen járó vagy kerekesszékkel közlekedő gyermekek számára is hozzáférhető legyen a játszóház. 

A kék szín hűvös és nyugtató árnyalatai kiegészítik a belsőépítészet formáit, akárcsak a könnyű, áttetsző függönyök, amelyek az akusztikát lágyító boltíveken suhannak át. 

 

 

Atelier Satoshi Takijiri | Web | Instagram

 


Forrás: Wallpaper

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiotói bankból szenzoriális játszóház

Kiotói bankból szenzoriális játszóház

Szabadság és felfedezés az inkulzív építészet jegyében.

Hogyan kezeljük az ipari örökségünket?

Hogyan kezeljük az ipari örökségünket?

Varga Piroska DLA-val beszélgettünk.

Retrómetró_4 - A körúton kívül

Retrómetró_4 - A körúton kívül

A Klinikáktól a Corvin negyedig.

Hirdetés