Hirdetés

A Farringdon West Crossrail állomáshoz kapcsolódó fejlesztés megvásárlásával öt projektre bővül a HB Reavis londoni portfóliója.

 

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő csoport megerősítette London iránti elkötelezettségét: London központi, Clerkenwell városrészének szívében megvásárolta a Farringdon West Crossrail állomáshoz kapcsolódó, mintegy 12.800 m2-es fejlesztési területet. Az új projekt középpontjában a felhasználók jó közérzete (wellbeing) áll majd. 
 
A Farringdon West projekt a HB Reavis ötödik londoni fejelsztése, amely szintén a brit főváros központi részén található. A portfólió eddigi elemei: a Wells Fargo által tavaly decemberben megvásárolt és már átadott 33 Central; a 2018 áprilisában elkészült 20 Farringdon Street; a nemrégiben befejezett Cooper & Southwark, melynek teljes egészére előbérleti megállapodás született a CBRE Global Workplace Solutions üzletágával, majd a múlt hónapban értékesítésre is került; valamint a még folyamatban lévő Elizabeth House néven is ismert One Waterloo fejlesztés London South Bank negyedében, melyet 2017 májusában vásárolt meg a HB Reavis.


 
A mintegy 12.800 m2-es, irodákat, kiskereskedelmi egységeket, és szolgáltatásokat kínáló épület terveit is a brit John Robertson Architects díjnyertes építésziroda készítette, amely már a Cityben található 33 Central irodafejlesztésnél is a HB Reavis partnere volt.
 
Az ingatlan tervezésekor a lehető legmagasabb színvonalú irodaterületek kialakítása állt a középpontban. A HB Reavis eddigi fejlesztéseihez hasonlóan a tervek egyik fő mozgatórugója ezúttal is az emberek jó közérzetének (wellbeing) biztosítása volt: kulcsszerepet kap, hogy az épületet használók kreatív, minden igényt kielégítő és motiváló környezetben dolgozzanak. A projekttel a vállalat a legmagasabb, platina fokozatot kívánja elérni a Well Building Institute minősítési rendszerében, és célja, hogy a tulajdonos által üzemeltetett fitness részleget alakítson ki, a földszinten pedig a Cycle Superhighway biciklisztrádáról közvetlenül elérhető, bőséges kiszolgálóterületet biztosítson a kerékpárosok számára. A feljesztés során arra törekednek, hogy a Londonban kiemelten magasnak számító, akár 12% is legyen a teraszok aránya a belső irodaterületekhez képest. Éppen ezért a teraszokat úgy tervezték, hogy kültéri munkahelyként, pihenésnek és társasági életnek, eseményeknek helyt adó környezetként is funkcionáljanak. A hatalmas kültéri teraszokról London látképében gyönyörködhetünk, ahogyan azt a HB Reavis londoni fejlesztéseinél már megszokhattuk.


 
A HB Reavis elhivatott annak érdekében, hogy a fejlesztés a Clerkenwell városrész páratlan munkakörnyzetét kínálja. Az épületben tágas, rugalmasan alakítható szinteket terveztek,  egészen 2700 m2-es alapterületig. A StudioShaw tervei nyomán kialakítandó földszinti terület az épület használói mellett a nagyközönség számára is elérhető lesz, változatos étel- és italkínálattal, az épületen belüli és kívüli kertrészekkel. Az épület egy másik megkülönböztető eleme a mintegy 170 fős előadóterem lesz, mely az épületet használók számára rendezvényhelyszínként szolgál majd.

Az épület közvetlenül az újonnan épült Farringdon állomás mellett található: ez az állomás az egyetlen, ahol a Crossrail (aminek Elizabeth vonal lesz a neve), a londoni metró és a Thameslink vasútvonal találkoznak. Az Elizabeth vonal 2018. decemberi átadásakor várhatóan ez lesz az egész Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb állomása. Az épület az angol főváros világhírű design negyedének szívében helyezkedik el, és olyan kulturális intézmények közelségét kínálja majd, mint a Barbican Centre, az Exmouth és a Leather Lane piac, és a Sadler’s Wells Theatre.
 
A hétemeletes kereskedelmi célú ingatlan építése várhatóan még idén elkezdődik, és a tervek szerint 2020-ra készül el.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Magyar design egy felkapott londoni galériában

Horváth Anna objektjei a Cromwell Place galériában.

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Az Agora Budapestben lesz a bp egyik legmodernebb okosirodája

Szenzoros adatelemző technológia segítségével optimalizálják a munkakörnyezetet.

Amikor London mattot ad New Yorknak

Amikor London mattot ad New Yorknak

Vagy éppen San Francisco sakkban tartja Dubajt. Különleges sakk-készletet gyártanak Londonban, a figurák ikonikus épületek másai.

Hirdetés