The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni a Párisi Udvar Hotel, amely várhatóan 2018 ősszel kerül átadásra. 

The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni a Párisi Udvar Hotel, amely várhatóan 2018 ősszel kerül átadásra. Az elmúlt fél év során olyan súlyos statikai problémák merültek fel, melyek nem várt mértékben meghosszabbították a kivitelezésre szánt időt. Az építkezés miatt eddig lezárt Petőfi Sándor utca december 23-án újra megnyílik az autóforgalom és a fővárosi lakosok számára.
 
A Párizs Property Kft. és az V. kerületi Önkormányzat között a projekt kezdete óta szoros az együttműködés. Az Önkormányzattal való korábbi egyeztetéseket követően 2017. december 23-án a kivitelező Market Építő Zrt. teljes mértékben átadja a mostani, Petőfi Sándor utca felőli felvonulási- és munkaterületet. Az idén ősszel létrejött megállapodás következtében hazánk jelenleg egyetlen Hyatt szállodája épül Budapest egyik legikonikusabb épületében.


 
„A szálloda várhatóan 2018 őszére fog elkészülni. A Párisi Udvar Hotel üzemeltetője a Mellow Mood Hotels Ltd. lesz, emellett a hotel a The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni. Úgy gondolom, ez Magyarország és Budapest számára is egy presztízs értékű lépés, amely rendkívül jó hatással lesz a turizmusra és az ország megítélésére is.” – mondta el Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatója.
 
Az amerikai szállodalánc észrevételeket, illetve minőségi előírásokat fogalmaz meg a berendezések, felszerelések, valamint szolgáltatásokat illetően annak érdekében, hogy a szálloda minden aspektusban megfeleljen a nemzetközi Hyatt hotelek sztenderdjeinek. A minőségbiztosításon túl ez új színt visz a Párisi Udvar Hotel működésébe is, hiszen egy amerikai know-how összpontosul a projektben. A hotelben 110 vendégszoba – ebből 18 lakosztály –, 300 négyzetméternyi konferencia tér, wellness és fitness részleg, étterem, bár, illetve kávézó is található majd. A vendéglátó egységek a Párisi Udvar passzázsában, az épület színes mennyezete és ragyogó, hatszögletű kupolái alatt kapnak majd helyet.
 
„Az elmúlt időszak során olyan súlyos statikai problémákkal kellett szembenéznünk, melyeket a ház korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudtunk meg, és ezek meghosszabbították a kivitelezésre szánt időt. A csúszás oka egyértelműen a ház több évtizedes elhanyagolásából, valamint dokumentációs hiányokból következik. Ez a Mellow Mood Hotels oldaláról sem kedvező, hiszen a beruházás költségvetése ily módon emelkedett, és nagyban át kellett dolgoznunk ütemterveinket is. A Párisi Udvar az ország elsők közt épített vasbeton szerkezetű épülete, akkoriban az ilyen típusú kivitelezési megoldások még kiforratlan technológia mentén zajlottak, továbbá az alkalmazott anyagok összetétele is merőben különbözött a mostanitól. Ráadásul az elmúlt 35-40 évben egyáltalán nem végeztek az épületen szakszerű karbantartást, ezért a felső két szint átázott, a szerkezetek fagykárosodást szenvedtek. Mindezek okán újabb 1500 m2 födémet – melyek a próbaterhelésnek nem feleltek meg - kellett elbontanunk, ez például szintén lassította az építkezés menetét. Célunk, hogy a Párisi Udvar historikus épülete teljes pompájában visszakerüljön a budapesti látványosságok közé. Korábbi számításainkkal, a 2018 júniusi átadással ellentétben, az állványzatot május-júliusban tervezzük elbontani, ősszel pedig átadjuk a kész épületet” – tájékoztatott az építkezésről Hermesz János projektmenedzser.
 
Scheer Sándor, a kivitelezést végző Market Építő Zrt. vezérigazgatója a kivitelezési munkáról: „Mindig izgalmas kihívás olyan épületeken dolgozni, amelyeknek valódi építészeti történetük van. Műemlékvédelmi szaktudásunk segítségével egy 1900-as évek eleji épületet, a Párisi Udvart sikerül restaurálnunk és új funkcióval ellátnunk a Mellow Mood Hotels-szel és a Párizs Property Kft.-vel való példaértékű együttműködés keretei közt.”

forrás: sajtóközlemény

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyitott a kismartoni Hotel Galántha

Megnyitott a kismartoni Hotel Galántha

Burgenland: Új, elegáns 4-csillagos épület.

Új Accor hotelek Szántódon és Tokajban

Új Accor hotelek Szántódon és Tokajban

A világ vezető vendéglátóipari csoportja két ötcsillagos szállodát nyit Magyarországon.

Hirdetés