Már NFT-ként is elérhető Vetlényi Alma, a hazai fenntartható divat élvonalbeli tervezőjének legújabb kollekciójának kiemelt darabjai egy magyar fejlesztésű kiterjesztett valóság mobilapplikációnak - ARe - köszönhetően.

 

Vetlényi Alma, a hazai fenntartható divat többszörösen díjazott élvonalbeli tervezője karrierje kezdete óta innovatív brandként van jelen a magyarországi és nemzetközi kreatív szcénában – Alma már 25 évesen felkerült a Forbes 30 legsikeresebb 30 év alatti vállalkozójának listájára. Márkája fejlesztése során, mely ALMA néven vált közismertté, mindig is olyan alapanyagokat és technológiákat használt az egyes kollekciók létrehozásához, amelyek segítik a zero waste szemléletmód és a fenntarthatóság értékeinek képviseletében.
 


A fenntarthatóság azonban nem az egyetlen kiemelendő értéke a márkának. Az elmúlt évek során ALMA szorosan együttműködött a hazai fejlesztésű kiterjesztett valóság applikáció, az ARe csapatával is. Az ARe fejlesztői már akkor elhozták a kiterjesztett valóság technológiáját Budapestre, amikor az AR, VR és NFT rövidítések még nem a legtrendibb szavakként röpködtek. Az ARe hetedik éve partnere a Design Hét Budapestnek, dolgozott a HFDA-val, de eljutott a TATE Modernig és a Cannes-i Reklámfesztiválig is kreatív együttműködései során.

A két hazai márka a pandémia alatt talált egymásra, amikor a a járvány és a szigorítások miatt jelentősen csorbultak a designerek lehetőségei, felértékelődött azonban a webshopok és a kiterjesztett valóság, illetve az NFT jelentősége. A partneri kapcsolat első lépéseként az ARe mobilapplikációjában életre keltek az Alma által tervezett darabok pontos, virtuális másai.


A tavaly bemutatott, 2022 tavasz–nyári, „Bespoke” termékvonalán elérhető kollekció azonban még ehhez képest is újdonság volt, hiszen a kollekció egy részét fizikai mintadarabok nélkül, kizárólag a kiterjesztett térben történő megtekintést és előrendelést követően gyártották méretre 1-2 hét alatt. Idén márciusban pedig, következő lépésként a divattervező belépett a Metaverzumba és a kizárólag az ARe applikációban elérhető ALMA „Bespoke” kollekciós szettek NFT-ként is elérhetőek.

Az NFT iránt érdeklődő jelenleg a kollekció darabjait 2D-s virtuális képekként birtokolhatja. Megéri megszerezni, hiszen a következő lépésben elérhetővé válnak majd a ruhák 3D verziói is, szintén NFT-ként. Végül, egy újabb lépcsőfokként, a kikiáltott összegekért cserébe a szetteket le is fogja gyártani a tervező. A lépcsőzetes fejlesztés lehetővé teszi, hogy azok akik most ismerkednek az NFT-k világával, kis lépésekben tudják azt felfedezni. Bónusz, hogy bár a blokkláncokat gyakran éri negatív kritika a magas ökológiai lábnyomuk miatt, a két csapat azonban erre is gondolt. Ezért Alma NFT kollekcióját a Polygonra, a ma ismert legkisebb CO2 kibocsátási adatokkal rendelkező, az Adidas és a Prada által is kedvelt és használt platformra költöztette.
 


Az NFT kollekció megtekinthető az ARe oldalain keresztül.
1. Töltsd le az ARe mobil applikáció és nézd meg a ruhákat
2. Ha szeretnéd NFT-ként is birtokolni, azt itt teheted meg


Forrás: sajtóanyag
 


Vetlényi Alma | Web | Facebook | Instagram
ARe app 
| Web | Facebook | Instagram

 

 

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újra hatósági döntéshez kötött az ingatlanok rendeltetésmódosítása

Újra hatósági döntéshez kötött az ingatlanok rendeltetésmódosítása

A 2021. márciusában hatályba lépett jogszabálymódosításból fakadóan az ingatlan tulajdonosának ezentúl „kvázi” engedélyt kell kérnie a területileg illetékes polgármestertől.

Országos Kerámiaművészeti Biennále Pécsen

Országos Kerámiaművészeti Biennále Pécsen

Közel száz művész alkotásai láthatók az m21 Galériában.

Green Garden nyílt tervpályázat építészhallgatók és 30 év alatti építészek számára

Green Garden nyílt tervpályázat építészhallgatók és 30 év alatti építészek számára

A Masterplast és a Demján Sándor Alapítvány nyílt tervpályázata többszintes társasházi lakópark tervezésére

Hirdetés