Hirdetés

Építőművészet, formatervezés és tervezőgrafika a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának Design Tanszékén

Új egyetemi designképzés indul Győrben – olvasható a Széchenyi István Egyetem Design Campusának honlapján. Az intézmény immár az építőművészet, a formatervezés vagy a tervezőgrafika iránt érdeklődők számára is biztosít felsőfokú képzést.

A világban történő változások újfajta reakciókat kívánnak, így a 21. század designoktatása is új szemléletmódot igényel. Milyen lesz a jövő városa, munkahelye, lakása, közlekedése? Milyen lesz a virtuális környezete? Milyen tárgyakkal, képekkel találkozunk majd nap mint nap? – ezeket a kérdéseket teszi fel az intézmény és keresi rájuk a választ a design eszközeivel, teret adva a kísérletezésnek, nyitottságnak, rugalmasságnak, a problémamegoldó gondolkodásnak és újító szemléletnek.

Kreatív gondolatokra, a tehetséget felszabadító együttműködésre, innovációra és elemző gondolkodásra van szükség az építészet, a formatervezés és a tervezőgrafika területén is, hogy jól tudjunk válaszolni az egyéni, a helyi és a globális kihívásokra.

Erre készítjük fel a hozzájuk jelentkezőket – hirdeti magáról az intézmény a képzés weboldalán.

Az oktatás kis létszámú csoportokban, inspiratív környezetben valósul meg, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek, nemzetközi elismertséggel rendelkező tervezők és innovatív elméleti szakemberek vezetésével. Az oktatók között található – a teljesség igénye nélkül – Karácsony Tamást, Somogyi Krisztinát, Miklósi Ádámot, Dénes Nórát és Herczeg Tamást.

Lokációja miatt is megfelelő helyszín lehet egy új designképzés számára Győr. Az intézmény reményei szerint a Széchenyi István Egyetemen induló új designszakok és a körülöttük szerveződő kreatívipari központ a regionális szerepkörén túl a Ljubljana – Graz – Linz – Bécs – Pozsony – Kassa, valamint a Zalaegerszeg – Szombathely – Sopron – Veszprém – Székesfehérvár városokkal kiteljesedő innovációs-, kulturális- és művészeti kapcsolatok meghatározó szereplője lesz.

Forrás: designcampus.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült Győrben Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja

Elkészült Győrben Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja

Közel ötezer háztartás éves energiaszükségletét termeli meg.

Győrben is indul a Design Hét

Győrben is indul a Design Hét

A Design Hét Győr a városban élő és alkotó tervezők munkáira összpontosít.

Veszprém európai kulturális főváros lesz

Veszprém európai kulturális főváros lesz

De a másik két magyar döntőssel, Debrecennel és Győrrel is együttműködik majd.

Hirdetés