Hirdetés

Az MIT kutatói fejlesztették ki.

Itt az új, intelligens pelenka: az MIT kutatói kifejlesztettek egy olyan szenzort, amely rádiófrekvencia használatával jelzi a szülőknek, ha a gyermekünk pelenkája sürgősen cserére szorul. 

Az érzékelő felismeri, ha a pelenka nedves, és telefonon vagy számítógépen keresztül küld értesítést a szülőnek, ezzel pedig elkerülhetők például azok a kiütések, amelyek a késői pelenkacseréből származnak. 

A hagyományos érzékelők általában akkumulátorral működnek, az MIT Auto-ID Lab csapata egy kicsi, egyszerű érzékelő segítségével éri el ugyanezt a hatást, amelynek legyártása az MIT szerint kevesebb, mint két dollárcentbe kerülne. A rendszer rádiófrekvenciás azonosító rendszerrel (RFID) működik, ezt a pelenka alsó rétegébe helyezték, és működéséhez szükség van egy RFID olvasóra is. A „kommunikáció” így rádióhullámok útján valósul meg, az RFID olvasó rádióhullámokat küld ki, a "válaszadó"chip értelmezi és továbbítja az aktuális állapotra vonatkozó információkat. Az intelligens pelenkák kórházakban és akár idősek otthonában is alkalmazhatók lennének.

Forrás: MIT
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy múzeum, ahol minden a nyelvről szól

Egy múzeum, ahol minden a nyelvről szól

Mert az erős demokrácia alapfeltétele a jó szövegértés és íráskészség.

Ötperces város épül a Dominikai Köztársaságban

Ötperces város épül a Dominikai Köztársaságban

2050-ig folyamatosan fejlesztik az új negyedet, amelynek bármely pontjáról öt perc sétával elérhető egy köztér.

Hirdetés