Szóljon most minden a designról!

A Red-dot díjas 360 Design Budapest célja a hazai és regionális alkotók ismertségének növelése, a designmárkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése, valamint az új, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a szakmai közösség és a széles nyilvánosság számára. A korábbi években is nagy népszerűségnek örvendő eseménynek idén, az Adria-palota ad otthont, ahol összesen több mint 60 ismert és feltörekvő hazai, valamint regionális designer több mint 200 alkotásával találkozhat a közönség. A kiállításon a múlt, jelen és jövő találkozását kísérhetjük végig különböző művészeti megközelítésekben, továbbá exkluzív tárlatvezetések és side eventek gazdagítják a programok sorát az MDDÜ rendezésében. Az esemény október 17. és 22. között látogatható.
 


A kiállítás kurátora, Bonta Gáspár látványos koncepcióval készült a rendezvényre: Magyarország és a régió gazdag designtörténeti és iparművészeti örökségét ötvözve a kortárs alkotásokkal, egy valódi múlt-jelen-jövő tengelyt létrehozva. Több mint 60 alkotó, köztük 15 pályakezdő, több mint 200 alkotása lesz látható. A régió több országából, összesen 13 formatervező és művész munkái – többek között cseh, osztrák, lengyel, ukrán, horvát – is megjelennek a kiállítótérben. Az Iparművészeti Múzeummal megvalósuló együttműködés keretében Horváth Judit, muzeológus, kurátor és Bonta Gáspár által kiválasztott műtárgyak erősítik tovább a kiállítás kulturális hagyományokra és a változásra építő koncepcióját.

„Az idei tematika a változás és az arra való nyitottság lehetőségeit járja körbe, a múlt és jelen találkozására, valamint a magyar kulturális örökség megőrzésére, megújítására épül. A 360 Design Budapesten kiállító tervezők a művészetek eszközeivel keresik a válaszokat a 21. század kihívásaira, mint a fenntarthatóság vagy az anyaginnovációk. Törekedtünk rá, hogy ezúttal is nagy hangsúlyt fektessünk a fiatal generáció bevonására és a különböző ágazatokkal való együttműködésre. Első alkalommal jelennek meg a hazai gyártók a kiállítótérben, amely célunk a további kapcsolatépítés ösztönzése. Bízunk benne, hogy a szakmai és régiós kooperációkkal egy jelentős mérföldkőhöz ér a programsorozat és megerősítheti pozícióját a régióban” – emelte ki Forintos-Szűcs Anita, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettese. 


A kiállításon exkluzív tárlatvezetést tart Bonta Gáspár, a 360 Design Budapest kurátora, Varga Priszcilla, stylist és art director, Winkler Nóra kulturális szakember, Horváth Judit, muzeológus, kurátor, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Főosztályának vezetője, Kelen Anna, a Virág Judit Galéria vezető művészettörténésze, valamint Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol zenekar énekes-frontembere. A Meet the Designers és a Meet the Manufacturers programokhoz csatlakozóknak közvetlenül is lesz lehetőségük megismerni a tervezőket és a hazai gyártók képviselőit.  
 


Az esemény honlapján részletes információ érhető el a kiállítókról és a programokról, amelyekre a regisztráció ingyenes.

 

360 Design Budapest Web | Facebook | Instagram
MDDÜ | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Az ölelés metaforája jelenik meg abban, ahogy a fém struktúra körülfonja a finom anyagokat”

„Az ölelés metaforája jelenik meg abban, ahogy a fém struktúra körülfonja a finom anyagokat”

A 360 Design Budapest kiállításon Kele Sára nemrég Red Dot „Best of the Best” díjat elnyert Tangens bútorcsaládja is megtekinthető.

​​Ha október, akkor divat és design

​​Ha október, akkor divat és design

A Fashion & Design Autumn keretében megnyílik a 360 Design Budapest kiállítás és elindul a Budapest Central European Fashion Week.

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A Bálnába költözik a Red Dot-díjas 360 Design Budapest

A kiállítás első éve díjesőt hozott, a másodikban a küldetés ugyanaz marad, de a koncepció, a helyszín és a tervezők változnak.

Hirdetés