A Rado új mini kollekciója

A svájci óramárka, a Rado bemutatta a True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier-t, három limitált kiadású időmérőjét. A színeket Le Corbusier Architectural Polychromy 1931-es színelmélete alapján választották ki, amiben 63 olyan árnyalatot határozott meg az építész, amelyek bármilyen kombinációban harmonikusan működnek egymással. 

 

 

„Le Corbusier jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a forma és a szín az építészet alapvető elemévé váljon. Úgy döntöttünk, tisztelgünk látnoki szeme előtt, és vállaljuk a kihívást, hogy az építész színpalettájának néhány nem triviális színkombinációját kerámiába öntsük” – mondta el Adrian Bosshard, a Rado vezérigazgatója. 

 


A kerámiából és zafírkristályból készült, négyzet alakú órák három különböző színváltozatban készülnek. A mini kollekció bemutatójára Párizs Építészeti Múzeumában került sor, ahol a látogatók megcsodálhatták Le Corbusier ikonikus Marseilles-i Unite d'Habitation lakótömbjének egyik lakásának a valódi méretű modelljét is, amelynek élénk színei szintén az Architectural Polychromyból inspirálódtak. 

 

Sander Patelski grafikája


Forrás: Dezeen
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bútorok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Bútorok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Le Corbusiertől Arne Jacobsenig megmutatjuk, milyen az időálló design. 

Batman meglátogatta Le Corbusier-t Marseille-ben

Batman meglátogatta Le Corbusier-t Marseille-ben

A legendás brutalista épület Gotham Cityvé változott.

A legrangosabb hazai designdíjra ismét lehet pályázni

A legrangosabb hazai designdíjra ismét lehet pályázni

Az idei lesz a 42. Magyar Formatervezési Díj.

Hirdetés