Hirdetés

A Rado új mini kollekciója

A svájci óramárka, a Rado bemutatta a True Square Thinline Les Couleurs Le Corbusier-t, három limitált kiadású időmérőjét. A színeket Le Corbusier Architectural Polychromy 1931-es színelmélete alapján választották ki, amiben 63 olyan árnyalatot határozott meg az építész, amelyek bármilyen kombinációban harmonikusan működnek egymással. 

 

 

„Le Corbusier jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a forma és a szín az építészet alapvető elemévé váljon. Úgy döntöttünk, tisztelgünk látnoki szeme előtt, és vállaljuk a kihívást, hogy az építész színpalettájának néhány nem triviális színkombinációját kerámiába öntsük” – mondta el Adrian Bosshard, a Rado vezérigazgatója. 

 


A kerámiából és zafírkristályból készült, négyzet alakú órák három különböző színváltozatban készülnek. A mini kollekció bemutatójára Párizs Építészeti Múzeumában került sor, ahol a látogatók megcsodálhatták Le Corbusier ikonikus Marseilles-i Unite d'Habitation lakótömbjének egyik lakásának a valódi méretű modelljét is, amelynek élénk színei szintén az Architectural Polychromyból inspirálódtak. 

 

Sander Patelski grafikája


Forrás: Dezeen
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Le Corbusier színpalettája órákba öntve

Le Corbusier színpalettája órákba öntve

A Rado új mini kollekciója

Közösen lakni – 2. rész

Közösen lakni – 2. rész

A XXI. századi co-living otthonok előképei

Mesteri rezgések

Mesteri rezgések

A Galerie Philia kiállítással tiszteleg Le Corbusier előtt Marseilles-ben.

Hirdetés