Az International Photography Awards Best of Show-ja és Anne Morin válogatása természetesen virtuális.

A budapesti House of Lucie kortárs fotográfiai tér elindította a „Best of Show” kiállítást, amely bemutatja az International Photography Awards (IPA) nemzetközi fotó verseny 2020 kategória győzteseinek rendkívüli munkáját, valamint a nagy hírű fényképészeti kurátor, szerkesztő és kiadó, Anne Morin különleges, válogatott nyertes képválasztékát. 

Anne Morin megosztotta néhány gondolatát a szelektált képekkel kapcsolatban: „A fényképek kiállítás formájában történő összegyűjtése mindenekelőtt az, hogy szabad utat engedjen az ember érzékenységének, és ez az érzékenység az, ami láthatóvá tesz egy bizonyos tipológiát és világosan meghatározza a sorrendet és logikát. Egy kiállítás saját dialektikus mozdulatait tartalmazza, amelyek együttesen mesélnek.

Ezt a ’Best of Show’ kiállítást tökéletes testnek álmodtam meg, ezt az irodalmi játékot, amelyet a szürrealisták találtak fel a 20. század elején, és amelyek közül Georges Bataille azt mondja, hogy „ez a szellem legtökéletesebb illusztrációja”.

 A jelenlegi helyzet miatt a virtuális tapasztalatok teljesen új dimenziót kapnak, és a House of Lucie ezt ki akarta használni: annak ellenére, hogy a fotósok és a művészetkedvelők idén nem tudnak személyesen részt venni a kiállításon, a "Best of Show" virtuális kiállítást, valamint a feltörekvő és kialakult művészek legjobb fotóművészetét kínálja a nézőknek. A művek elsődleges, mély szinten mozgatják a nézőt, a képek által közvetített érzelmek és történetek pedig nem mindennaposak.


 
A virtuális kiállítást ezen a linken lehet megtekinteni.

Az IPA 2020 Best of Show fényképészei a következőek:
Kurátor válogatás: Xiaopeng Liu, Wei Fu, Chloe Meynier, Jasper Goodall, Michaela Salvo, Mariano Belmar Torrecilla, Hossein Fardinfard, Rebecca Moseman, Marcello Vigoni, Petra Barth, Leo Fellner, Jamie Johnson, Midhat Poturovic, Sandro Miller, Julia Fullerton-Batten, Beatrice Heydiri.
Kategória nyertesek: Rebeka Legovic, F. Dilek Uyar, Chloe Meynier, Hossein Fardinfard, Elena Litvinova, Peter Li, Teodelina Detry, Wei Fu, Nicolo Filippo Rosso, babak mehrafshar, Aaron Chuo, Augusto Bartelle, Simone Francescangeli, Mike Dodd, Paulius Makauskas, Jesús M.Chamizo, Tim Evans, Katja Ogrin, Sebastian Copeland, Kiran Ridley, Julia Fullerton-Batten, Brian Hodges, Ari Rex, Howard Schatz, Iwona Podlasinska, Sawyer Russel.
 
A Los Angeles-i székhelyű International Photography Awards a fotográfiai világ egyik legambiciózusabb és legátfogóbb versenye.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különleges nemzetközi fotókiállítás a budapesti House of Lucie-ban

Különleges nemzetközi fotókiállítás a budapesti House of Lucie-ban

Az International Photography Awards Best of Show-ja és Anne Morin válogatása természetesen virtuális.

Bauhaus 100: megnyitották Kandinszkij és Klee felújított családi házát

Bauhaus 100: megnyitották Kandinszkij és Klee felújított családi házát

Több évig tartó felújítás után megnyitották szerdán a németországi Dessauban a 100 éve alapított Bauhaus tervezőiskola professzorainak épített művésztelep egyik világhírű épületét, Vaszilij Kandinszkij és Paul Klee családjának ikerházát.

Rejtőzködő modernizmus – a Belgrád rakpart 2.

Rejtőzködő modernizmus – a Belgrád rakpart 2.

Tervezte: Möller Károly. Írta: Horváth Máté. 

Hirdetés