A Design Hét Győr a városban élő és alkotó tervezők munkáira összpontosít.

Október 9. és 18. között rendezik meg a negyedik Design Hét Győr kulturális fesztivált, melynek célja, hogy a városban élő és alkotó designereket összefogja és munkájukat bemutassa.

A Design Hét kulturális fesztivál fontos szerepet vállal a magyar design és a kreatív ipar társadalmi és gazdasági szerepének tudatosításában, illetve szeretne rávilágítani, hogy egy design tárgyban nem tisztán a tervező szakmai érzékenysége érvényesül, hanem komoly gazdasági szempontok is alakítják a megrendelői-gyártói oldalról az adott termék megjelenését.

A Design Hét Győr által kiírt pályázat útján az idei évben négy győri alkotó, Farkas-Pap Éva, szobrász, designer (MISIJA Design), Jakus Tamás, formatervező, művésztanár, Mile-Tóth Judit, ékszertervező, Németh Alíz Zsófia, textiltervező művész (ECOselection) nyert lehetőséget, hogy kimagasló munkásságát és szakmai elhivatottságát egy riportfilmen keresztül megmutathassa. A velük készült kisfilmeken keresztül megtapasztalhatóvá válik a designban rejlő lehetőség, és betekintést nyerhetünk a Győrben működő kreatíviparra.

Tekintettel a koronavírus okozta járványhelyzetre a programok az idei évben az online térben valósulnak meg, illetve a győri Apátúrház udvarán felállított kivetítőn, szabadtérben mutatják be a Budapest Design Week videoanyagait, és a partnerrendezvények filmjeit, mint a Magyar Divat és Design Ügynökség által készített „design DIALOG” kerekasztal-beszélgetést is, mely idén a Győrben működő kreatívipari együttműködések szereplőit mutatja be.

Időpont
10.9. - 10.18.

Helyszín
Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum - Apátúrház udvara
9022 Győr, Széchenyi tér 5.

Ne feledd: bár a Design Hét programjából csak egyet emeltünk ki, még számos más, hasonlóan izgalmas közül választhatsz! 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Fület tervezni a legnagyobb kihívás

Mármint ha a Hollóházinak kell porcelán étkészletet tervezni, márpedig Sütő Erika és Golovics Ferenc pontosan ezt tette.

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Gépeléssel kialakított tapétát alkotott egy testvérpár

Valicsek Éva és Ildikó az NLXL számára tervezett Geometrikus tapétát, amely a Milánói Design Héten debütált, és már világszerte elérhető.

A lámpacsalád, ami életre szóló garanciát kínál

A lámpacsalád, ami életre szóló garanciát kínál

Nem álltak bele a trendekbe a Kermann díjnyertes ipari LED lámpáinak tervezői.

Hirdetés