Varró Zoltán és csapata a világ legjobb vendéglátó-design gáláján, a New York-i Gold Key Awardson nyert díjat.

Kedden a VarroDesign is szerepelt a New York-i Gold Key Awardson, a világ legjobb vendéglátóipari designjainak gáláján. „Hét jelöléssel és egy győzelemmel a hátunk mögött fantasztikus volt a világ legjobbjai között finalistaként versenyezni” – írta Varró Zoltán a Facebookon.

A harmadik Gold Key Awardsra több mint 450 jelölés érkezett a világ minden részéről. A nevezett projektek 23 kategóriában kaptak díjakat. „Nehéz eldönteni, hogy Meryl Streep vagy Glenn Close kapja az Oscart, mert a finalisták között a világ legjobbjai vannak, ahol szinte már egyáltalán nincs különbség” – idézett Varró a gála nyitóbeszédéből.

Varró Zoltán és a gála helyszíne - Fotó: Facebook

A VarroDesign-tervezte Mystery Hotel Budapest egy 1890-es terézvárosi épületben nyílt meg, 82 szobával és rooftop bárral. Az enteriörről azt írta az amerikai Forbes, hogy „a barokk, a reneszánsz és a klasszikus művészet eklektikus keveréke. A szerkezet külseje megőrizte a dekoratív elemeit, köztük a szabadkőműves szimbolika gyakran használt motívumait, mint Szfinx szobrokat, négyzetet és iránytűt.”

Végül a Mystery Hotel Budapesté lett a legjobb európai luxus lobbi, ami önmagában is óriási siker, de különösen, ha figyelembe vesszük, hogy eredetileg Upscale kategóriában nevezték, a szervezők minősítették fel a Luxury kategóriába.

Varró Zoltán hozzáfűzte: „Nagyon büszke vagyok a csapatomra: Csaba Terdi, Jelena Mihalek, Erika Lázár, Mätë Nägy! Köszönöm Piukovics Gábor, hogy rám bíztad ezt a csodálatos épületet!” Az építészeti tervező a PhoenArchitekt volt.

Fotó: Facebook.com/VarróZoltánDesign
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Early bird a Design Héten

Early bird a Design Héten

Idén már szeptemberben nyitnak a stúdiók!

Építészet 2020: A tatai Platán Udvarház spája

Építészet 2020: A tatai Platán Udvarház spája

Tetőtől talpig megújult a tatai Platán Udvarház, ami egy új, Pesti István séf irányításával működő fine dining étteremmel és egy nagyon látványos kültéri spával is bővült. 

Kortárs tájépítészet a tatai várárokban

Kortárs tájépítészet a tatai várárokban

Varró Zoltán tájelemei több dimenzióban láttatják a várfal ódon köveit.

Hirdetés