A szakmai zsűri egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

Elkészült az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban hordozó Veszprém új arculata. A Farkas Anna, Laki Eszter, Can Togay, Hegyeshalmi László és Gerhes Gábor nevével fémjelzett szakmai zsűri az anonim pályázatokat értékelve a döntő szavazáskor egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

„Egységesen elmondható, hogy minden pályázó nagyon magas színvonalú munkát végzett, mely nem könnyítette meg a zsűri döntését – írta indoklásában Gerhes Gábor Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, egyetemi oktató, a pályázatot elbíráló zsűri elnöke. – Mindannyian a maximumot nyújtották, hogy a Veszprém-Balaton 2023 projekt rangjához méltó grafikai környezetben jelenhessen meg.”

„A Hidden Characters nyertes arculati pályázatát rengeteg ötlet és unikális gondolat jellemzi, melynek modern és európéer szemléletmódja a legfőbb jellemzője.

Külön kiemelendő az embléma grafikai minősége, többrétegű jelentéstartalma, ugyanakkor könnyen ’olvasható’ és összetéveszthetetlenül megjegyezhető.

Egyszerre vagány és friss, okos és elgondolkodtató, a hozzá kapcsolódó grafikai alkalmazások számára korlátlan kreatív lehetőségeket kínál” – folytatódott az érdeklődés.

A Hidden Charaters nyertes pályázati anyagát itt láthatod, de a második, nem nyertes pályamunkájukat is eléred itt.

A 2023veszprem.hu oldalon ugyanakkor elérhető a pályázatra beérkező többi anyag, illetve a zsűri rövid értékelése. A legfontosabbak rövid összefoglalása:

  • A de_form pályamunkája hatékony és egyben szerethető, felhasznált elemei ismerősek, így könnyen olvashatóak. Összhatásában erőteljes és dinamikus, egységesen friss és korszerű grafikai szemlélet jellemzi.
  • A Graphasel Design Studio pályaművénél a zsűri lenyűgözőnek találta az arculat mögötti konceptuális hátteret és célcsoportelemzést. Magabiztos motívumhasználat, elegáns és kitisztult alkalmazások sora jellemzi.
  • Mesterházy Ákos mindkét benyújtott pályaműve kiváló szakismeretről és -tudásról árulkodik. Külön kiemelnénk a pályamű üdeségét és verzatilitását, különösen a kettes számú terv megkapóan színes és illusztratív elemeit, az abból adódó vidámságot és szerethetőséget.
  • A Peltan-Brosz munkáin kiemelten értékelhető, hogy amíg letisztult és konzervatív elemeket felvonultató és könnyen értelmezhető elemeket használ az egyikük, vele szemben a másikra inkább a bátor és progresszív útkeresés a jellemző. Összeségében látványos és ízléses munkák.
  • Tóth Andrej pályaműve összetéveszthetetlenül markáns grafikai elemeket tartalmaz, melyek vizuális bombaként tarolják le nézőket. Erőteljes és hatásos színvilág, szertefutó és korlátok nélküli kreativitás a jellemzője.
  • A veszprémi Juliushard menet közben visszalépett a pályázattól.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Életet leheltek az ország egyik legnagyobb lakótelepébe

Színes, kreatív, gazdag jelentéstartománnyal bíró utcabútorok kerültek az Európai Kulturális Főváros címre készülő Veszprém Haszkovó lakótelepére.

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

Megvan a Veszprém-Balaton 2023 új arculata

A szakmai zsűri egyhangúlag a Hidden Characters arculati terve mellett döntött.

Veszprém európai kulturális főváros lesz

Veszprém európai kulturális főváros lesz

De a másik két magyar döntőssel, Debrecennel és Győrrel is együttműködik majd.

Hirdetés