Elmélyedtünk a Fény Bibliájának legfrissebb kiadásában.

A Delta Light friss, 14. Lighting Bible katalógusában több olyan termékkel is találkozhatunk, melyek a felhasználó-központú világítást helyezik a középpontba. Ezek közül szemezgettek a Be Light! szakértői.

Milyen megoldások növelhetik a komfortérzetünket?

Az alacsony UGR, azaz alacsony káprázási index régóta ismert és mért paraméter, de nem árt időről időre hangsúlyozni a fontosságát. A LED-ek ugyanis jellegükből adódóan a megfelelő korlátozás nélkül nagyon kápráztatnak, a Delta Light több termékének is UGR < 16 az értéke, ami kiemelkedő a piacon.

Szintén fontos tényező az emelt színvisszaadás, azaz ahogy a fény spektrális mennyire közelít a lehető legtermészetesebb ’fényforrásunkhoz’, a Naphoz.

És melyik világítási módtól fárad el szemünk a legkevésbé? A direkt/indirekttől: legjobb, amikor a kibocsátott fényáram 55%-ban direkt, 45%-ban indirekt. 

A fentiekre remek példa az alábbi képen látható Conform lámpatest:

De nézzük tovább az új fejlesztéseket! Az ún. Melanopic Light Technology a cirkadián ritmusunk szabályozásában segít, a fény spektrumában hangsúlyosabbá tették cián tartományt – aktívabb nappalok, nyugodtabb alvás. A technológiával az Inform világítótestben találkozhatunk.

Nemcsak jól néz ki, de okos is: a Delta Light Soliscape Toolbox tökéletes összhangban egyesíti az akusztikát a világítással. Sőt, okosrendszer lévén könnyen csatlakoztatható épületfelügyeleti rendszerhez, segítségével információkat továbbíthatunk a hőmérsékletről, páratartalomról és a levegő minőségéről. A gyorsan változó hétköznapokkal pedig a moduláris kialakítás tart lépést, ami bármikor lehetővé teszi az új vonalmenti és spot lámpatestek, akusztikai elemek és funkciók hozzáadását. A kibocsátott fény színhőmérsékletet dinamikusan képes változtatni a rendszer, azaz leköveti a bioritmusunkat az adott napon, napszakon belül. A design nem kisebb névhez fűződik, mint a holland UNStudio tervezőihez.

Új Lighting Bilbe 14 katalógust szeretnél? Csak jelezd a marketing@belight.hu email címen, és már küldjük is!

Honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnyitotta kapuit a MIND Klinika

Megnyitotta kapuit a MIND Klinika

Az egészségügyi magánintézmény világításáról a BE LIGHT! gondoskodott.

Hirdetés