Sikeres év áll a Terrán mögött

Gyors reagálás, rugalmasság és stabil ellátásbiztonság – ez jellemezte a 2022-es évüket.

Dinamikusan növelte árbevételét a több mint száz éves hazai vezető tetőcserépgyártó, ezzel kiemelkedően sikeres esztendőt tudhat maga mögött. A Terrán 2022-es évét a pozitív gazdasági mutatói mellett a körülményekre való gyors reagálás, a rugalmasság és a stabil ellátásbiztonság jellemezte, továbbá a tavalyi évben Németország egyik vezető, nagy tapasztalattal rendelkező tetőfedőanyag-gyártója és a Terrán hosszú távú együttműködésre lépett.


A tavalyi évben minden eddiginél fontosabbá vált az energetikai korszerűsítés, a környezettudatosság és az energiatakarékosság. A fenntarthatósági kérdésekben a Terrán nemcsak lépést tart, hanem irányt mutat saját megoldásával, a Generon napelemes tetőrendszerrel, mely bevezetése óta töretlen sikernek örvend, több mint 230 000 db beépített modullal már bizonyított hazai terepen. Ráadásul a piaci igényekre reagálva a Terrán 2023-as terveiben további fejlesztés is várható a szolárpanellel kapcsolatban.
 


Gazdasági útmutatók

Az elmúlt év minden piaci szereplőnek tartogatott kihívásokat, de a Terrán gyors reagálásának, rugalmasságának is köszönhetően kiemelkedő évet zárt. A cégcsoport stabilitását és folyamatos növekedését bizonyítja, hogy nettó árbevételét az 5 évvel ezelőttihez képest megháromszorozta, ezzel meghaladta a 33 milliárd forintot. Ebből több mint 21 milliárd forint hazánkban teljesült. A KSH adatai szerint a tavalyi évben az építőipari termelés összességében 3,0%-kal bővült, ezen belül az épületek építésének volumene 6,3%-kal nőtt. Ehhez igazodott a cégcsoport cserép gyártásának mértéke, amely meghaladta a 94 millió darabot. A Terrán munkavállalói számát is növelte, közel 8 százalékos létszámbővítés történt 2022-ben.

Nemzetközi terepen is szilárd alapokon

Nagyvállalatként a Terrán számára fontos, hogy a szabályozások is egyre pontosabbak és széleskörűbbek legyenek. A cégcsoportnál a minőségbiztosítás kiemelt jelentőségű a hatékony működés szempontjából és előkészíti az ISO9001 bevezetését, amely hozzájárul a vállalati folyamatok racionalizálásához itthon és a külpiacokon egyaránt.

„Örömmel jelenthetjük be együttműködésünket a Nelskamp GmbH-val, Németország egyik vezető, nagy tapasztalattal bíró tetőfedőanyag-gyártójával. Hasonlóan a Terránhoz a Nelskamp is családi tulajdonban lévő vállalat, így értékrendünk, rugalmas reagálásunk az aktuális piaci igényekre megegyezik. Napelemes tetőcserepünk, a Generon immár a partnercég termék-portfóliójának része, így a német vásárlók igényeit is ki tudjuk szolgálni. Cégünk a külföldi piacokon is egyre erőteljesebben jelen van, ezzel is garantálva a cégcsoport stabilitását. Az idei évben Németország mellett együttműködések indultak Nagy-Britanniában is, elsősorban Generon termékünk vonatkozásában. Délszláv piacaink továbbfejlesztése is kulcsfontosságú lesz 2023-ban a hazai gyártási feladatok hatékonyságának megőrzésében”

– mondja Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.


Ha kérdés a tető, a válasz a Terrán!

A cégcsoport a környezettudatosság mellett fő feladatának tartja a hiteles, alapos tájékoztatást, mind a szakma, mind az érdeklődők, vásárlók számára. A magasabb szintű kiszolgálás és a megbízható forrásból történő tájékozódást egy platformmal segíti a Terrán. A fogyasztói szokások megváltozására reagálva újította meg TetőtÉpítek felületét: a platform nem csupán minden részletre kiterjedő információval szolgál, hanem edukációs anyagokkal, videókkal, kalkulátorral segíti az érdeklődőket az inspirációtól a tervezésen át a kivitelezésig. Természetesen továbbra is rendelkezésre áll a Terrán egész országot lefedő szaktanácsadói hálózata is.

A 2022-es év sem múlhatott el zöld innováció nélkül, a Terrán minden telephelyén napelemparkok fejlesztése történt: Bóly mellett már Pécsett és Kunszentmiklóson is napenergia fedezi a cégcsoport gyártás-energiaigényének jelentős hányadát. A napelemparkokkal a Terrán elkötelezettségét hangsúlyozza a fenntarthatóság, a zöld gondolkodás mellett, hasonló fejlesztésekre a jövőben is készül a cégcsoport.

Mint az építőanyag-ipar piaci szereplői általában, úgy a Terrán is kihívásokkal teli 2023-as évre számít. A nagy múltú cégcsoport a piaci bizonytalanságok ellenére is stabil, adaptív, rugalmas szereplő, aki három hazai és két külföldi gyárával megfelelő termelési kapacitásokkal rendelkezik és biztosan képes lesz maximálisan kiszolgálni a piacait itthon és külföldön egyaránt.
 


A Terrán 2022-ben is két Superbrands díjjal gazdagodott, ami egyet jelent a magas szakmai minőséggel.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tetőcseréppel és -fóliával támogatja a Terrán a jégverés utáni helyreállítást

Tetőcseréppel és -fóliával támogatja a Terrán a jégverés utáni helyreállítást

Sellyei és kadarkúti károsultaknak segített a tetőcserép gyártó. 

Trópusi installáció az Erzsébet téren, a környezettudatosság jegyében

Trópusi installáció az Erzsébet téren, a környezettudatosság jegyében

A Nimbus Garden házban egész évben állandó a hőmérséklet és a páratartalom, hálózatfüggetlen, és nem bocsát ki károsanyagot.

Két Superbrands díjat is nyert a Terrán

Két Superbrands díjat is nyert a Terrán

A Superbrands és a Business Superbrands díjat is besöpörte.

Hirdetés