Hirdetés

A Palmetta Design Galériában most látható munkák ennek az izgalmas kísérletezésnek legújabb darabjai.

Hirdetés

Regős Annát pályája kezdete óta foglalkoztatják a geometrikus minták. Egy-egy minta kiemelésével, felnagyításával, különböző speciális technikák alkalmazásával, hoz létre újszerű anyagstruktúrákat. 

A kiállításon bemutatásra kerül egy különleges ruhakollekció is, amelyhez a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projekt anyagai adják a kiindulási alapot. 

Regős Anna tervezte a Csárdatex által kivitelezett jacquard mintákat. Molnár Zsuzsa kiváló stílus és formaérzékkel látott neki a ruhák megalkotásához. Egy izgalmas kollekció született.

2012-es kiállításán mutatta be azokat a munkáit, ahol a hajtogatott lenvászonból készült minta-elemeket plexi-táblákra applikálta. Az új anyag bevonásával a textilminták új kontextusba kerültek. A vizuális élmény gazdagodott a plexi felületén tükröződő környezet látványelemeivel.
A Strigillatus, Cirkum, Ovale, Stella, Fragmentum munkák egy teljesen új sorozat nyitó darabjai  a Flumen-nel együtt, amely a tértextil műfaji határait feszegeti. (Most látható a Műcsarnokban a „Körülöttünk nemzeti Szalon 2017 Iparművészet Tervezőművészet kiállításon)
A Palmetta Design Galériában most bemutatásra kerülő munkák ennek az izgalmas kísérletezésnek legújabb darabjai.

A kiállításon bemutatásra kerül egy különleges ruhakollekció, amelyhez a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projekt anyagai adják a kiindulási alapot. (Ez a - Szigeti Szilvia által kezdeményezett - program jó példája annak, hogyan lehet motiválni a hazai kismanufaktúrákat a designerekkel való együttműködésre.)

Regős Anna tervezte a Csárdatex által kivitelezett jacquard mintákat. Molnár Zsuzsa kiváló stílus és formaérzékkel látott neki a ruhák megalkotásához. Egy izgalmas kollekció született.

Molnár Zsuzsa textiltervező designer

1985-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola, kötött-hurkolt szakán.1987-88-ban a Nina Ricci Fiatal  Divattervezők Pályázatának döntőjén Párizsban szerepel ruháival.

A 90’ évek elejétől Attalai Nórával, Attalai Zitával létrehozza az ATTAMO tervezői csoportot, mely évekig közös kollekcióval szerepelt a bécsi OFFLINE divat show rendezvényeken, divatbemutatókon.

A 90’ évek második felétől szétválik a csoport de az ATTAMO Fashion Stúdió Molnár Zsuzsa szakmai vezetésével tovább folytatódott. Közel egy évtizedes működése alatt jelentős szereplője volt a magyar divatszakmának, és rendszeres résztvevője a külföld legnevesebb divatvásárainak, többek között a párizsi Pret á Porter-nak.

Regős Anna textilművész 

1985-ben a MIF szövöttanyag tervező szakán szerzett diplomát.
1985 óta szerepel egyéni és csoportos kiállításokon. Egyaránt készít kísérleti, a műfaj határait feszegető textilműveket, valamint iparilag és egyénileg előállított használati textíliákat, designtermékeket. A Futurismo és Floreal jacquard textilkollekcióival szerepelt Párizsban a Maison & Objet, Londonban a „100% Design London” kiállításokon. 2008-ban Ferenczy Noémi díjat kapott. Férjével, Regős Istvánnal 1998-ban létrehozták Szentendrén a Palmetta Design Galériát, majd 2013-ban Budapesten a Palmetta Design és Textilművészeti Galériát. Munkáit hazai és külföldi közgyűjtemények őrzik, többek között a Ferenczy Múzeum, a Közlekedési és Műszaki Múzeum, a Szombathelyi Képtár, az Óbudai Textilmúzeum és a Lódz-i Textilmúzeum.

Palmetta Design és Textilművészeti Galéria 2017. 05.19.-06.24-ig.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ékszerek Éjszakája: Tiszta sor

Ékszerek Éjszakája: Tiszta sor

Kaintz Regina mutatja be friss munkáit a Palmetta galériában.

Inarchi kiállítás a Palmettában

Inarchi kiállítás a Palmettában

A Palmetta Design és Textilművészeti Galéria őszi kiállításán az Inarchi Lighting alapítóinak munkáit mutatja be.

Paperworks by TATZ

Paperworks by TATZ

Limitált példányszámú papírtermék kollekciót mutat be az idei karácsonyi szezon alkalmával az ideiglenes tetoválásairól ismert TATZ márka.

Hirdetés