Hirdetés

A Palmetta Design Galériában most látható munkák ennek az izgalmas kísérletezésnek legújabb darabjai.

Hirdetés

Regős Annát pályája kezdete óta foglalkoztatják a geometrikus minták. Egy-egy minta kiemelésével, felnagyításával, különböző speciális technikák alkalmazásával, hoz létre újszerű anyagstruktúrákat. 

A kiállításon bemutatásra kerül egy különleges ruhakollekció is, amelyhez a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projekt anyagai adják a kiindulási alapot. 

Regős Anna tervezte a Csárdatex által kivitelezett jacquard mintákat. Molnár Zsuzsa kiváló stílus és formaérzékkel látott neki a ruhák megalkotásához. Egy izgalmas kollekció született.

2012-es kiállításán mutatta be azokat a munkáit, ahol a hajtogatott lenvászonból készült minta-elemeket plexi-táblákra applikálta. Az új anyag bevonásával a textilminták új kontextusba kerültek. A vizuális élmény gazdagodott a plexi felületén tükröződő környezet látványelemeivel.
A Strigillatus, Cirkum, Ovale, Stella, Fragmentum munkák egy teljesen új sorozat nyitó darabjai  a Flumen-nel együtt, amely a tértextil műfaji határait feszegeti. (Most látható a Műcsarnokban a „Körülöttünk nemzeti Szalon 2017 Iparművészet Tervezőművészet kiállításon)
A Palmetta Design Galériában most bemutatásra kerülő munkák ennek az izgalmas kísérletezésnek legújabb darabjai.

A kiállításon bemutatásra kerül egy különleges ruhakollekció, amelyhez a 2017-es „Határtalan Design” kiállítás „Texhibition” projekt anyagai adják a kiindulási alapot. (Ez a - Szigeti Szilvia által kezdeményezett - program jó példája annak, hogyan lehet motiválni a hazai kismanufaktúrákat a designerekkel való együttműködésre.)

Regős Anna tervezte a Csárdatex által kivitelezett jacquard mintákat. Molnár Zsuzsa kiváló stílus és formaérzékkel látott neki a ruhák megalkotásához. Egy izgalmas kollekció született.

Molnár Zsuzsa textiltervező designer

1985-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola, kötött-hurkolt szakán.1987-88-ban a Nina Ricci Fiatal  Divattervezők Pályázatának döntőjén Párizsban szerepel ruháival.

A 90’ évek elejétől Attalai Nórával, Attalai Zitával létrehozza az ATTAMO tervezői csoportot, mely évekig közös kollekcióval szerepelt a bécsi OFFLINE divat show rendezvényeken, divatbemutatókon.

A 90’ évek második felétől szétválik a csoport de az ATTAMO Fashion Stúdió Molnár Zsuzsa szakmai vezetésével tovább folytatódott. Közel egy évtizedes működése alatt jelentős szereplője volt a magyar divatszakmának, és rendszeres résztvevője a külföld legnevesebb divatvásárainak, többek között a párizsi Pret á Porter-nak.

Regős Anna textilművész 

1985-ben a MIF szövöttanyag tervező szakán szerzett diplomát.
1985 óta szerepel egyéni és csoportos kiállításokon. Egyaránt készít kísérleti, a műfaj határait feszegető textilműveket, valamint iparilag és egyénileg előállított használati textíliákat, designtermékeket. A Futurismo és Floreal jacquard textilkollekcióival szerepelt Párizsban a Maison & Objet, Londonban a „100% Design London” kiállításokon. 2008-ban Ferenczy Noémi díjat kapott. Férjével, Regős Istvánnal 1998-ban létrehozták Szentendrén a Palmetta Design Galériát, majd 2013-ban Budapesten a Palmetta Design és Textilművészeti Galériát. Munkáit hazai és külföldi közgyűjtemények őrzik, többek között a Ferenczy Múzeum, a Közlekedési és Műszaki Múzeum, a Szombathelyi Képtár, az Óbudai Textilmúzeum és a Lódz-i Textilmúzeum.

Palmetta Design és Textilművészeti Galéria 2017. 05.19.-06.24-ig.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fókuszban a fürdőszobák
  • 2019-06-14 09:00
  • Deco

Fókuszban a fürdőszobák

Komoly, vicces, modern vagy rusztikus - válogatás a frankfurti ISH kiállítás legjobb fürdőszobáiból.  

A Paradigma Ariadné Bécsbe viszi a kockaházat

A Paradigma Ariadné Bécsbe viszi a kockaházat

A magyar csapat első szóló kiállítása a kockaházat, a magyar építészet elutasított emlékét értelmezi újra.

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Határtalan Design: a slow designtól a 3d nyomtatásig

Tizenkét ország majd százötven kreatív alkotójának tárgyai tekinthetők meg a Bálnában.

Hirdetés