Befalazták, hogy a nácik ne tudják lerombolni, de most újra megelevenedik az Art Nouveau.

Már megcsodálható a Humbert & Poyet legújabb belsőépítészeti projektje a Beefbar Paris, néhány lépésre csupán a Champs-Elysées-től. Monaco, Hong Kong és Mexikó után folytatódik a Beefbar éttermi koncepciójának térhódítása, melynek kiötlője Ricardo Giraudi, állandó belsőépítész munkatársai pedig Emil Humbert és Christophe Poyet

Fotó: Francis Amiand

De mi is az a Beefbar?

A Beefbar élmény, sőt egyenesen egy életérzés, amely nemcsak a gasztronómiáról szól, hanem az extravagáns belsőépítészeti megoldásokról is. Giraudi szerint egy BeefBar étteremben a vendég nemcsak látja a luxust, hanem élvezi is. 

Az életérzés most elérte Párizst is, méghozzá egy szokatlan történettel. A Beefbar Paris projekt helyszíne ugyanis egy váratlan felfedezéssel indult még 1983-ban: befalazva találtak egy letisztult szecessziós stílusú szobát, amelyet gyorsan műemlékként nyilvántartásba is vettek, de súlyosan sérült állapotban volt, tehát a helyreállítás elkerülhetetlenné vált.

Az új mintákkal a kis átrium visszanyerte egykori dicsőségét, a régi idők szellemében festették újra, zöld és bronz árnyalatokkal díszítették. Az Art Nouveau ékszerdobozát 1898-ban Emil Hurtré építész tervezte, Jules Wielhorski pedig festette, egy hotel egykori étkezője volt. A második világháború alatt befalazták, hogy a nácik ne rombolhassák le.

Fotók: Francis Amiand

A történelmi vonatkozás még jobban inspirálta a belsőépítészeket, akik amúgy is szeretnek játszani a régi és új, az elegáns és mókás, a józan és az exhibicionista elemek kontrasztjaival. A Beefbar Paris esetében az Art Nouveau (zöld tömegek, mintás szőnyegek) és az Art Deco (márvány, fazettás tükrök, lakkozott dió, sárgaréz szerelvények) találkozik az indusztriális behatással, amely az ipari mennyezetben és a minimális fa elemekben érhető tetten.

Forrás: Urdesignmag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Látogatóban Clarisse-nál
  • 2022-06-15 11:00
  • Deco

Látogatóban Clarisse-nál

A BOTANIQ Turai Kastély ötcsillagos hotel bisztróétterme.

Tengeri herkentyűk katedrálisa

Tengeri herkentyűk katedrálisa

Fény és fa uralja Matty Matheson séf torontói éttermét.

A minimalizmus esztétikája
  • 2022-04-27 09:00
  • Deco

A minimalizmus esztétikája

YAMA Budapest étterem a Bara Akos Daniel Architects and Design Studio tervezésében.

Hirdetés