Olyan nevekkel versenyeznek, mint a Heatherwick Studio vagy a Zaha Hadid Architects.

„Újabb meghívást nyertünk egy 2000 fős operaház és színház, valamint egy 1000 fős szimfonikus koncertterem tervezésére kiírt pályázatra, mely a ZDA-Zoboki Építésziroda révén egyben egy újabb kettős magyar siker is” – jelentette be a Facebook-oldalánRobert Gutowski Architects.

Áprilisban írtunk arról, hogy a világ legjobbjaival versenyez két magyar építésziroda Kínában, a sencseni operaház tervezésére kiírt nemzetközi pályázaton. Mindkét iroda sikeresen szerepel a sencseni előadóművészeti központ pályázatán is. A tervpályázatot még a pandémia előtt hirdették meg, az időközben kialakult helyzet miatt azonban csúszott az ütemezés. Zobokiék meghívott résztvevőként, Gutowskiék nyílt versenyben jutottak a harmadik körbe. 

A 15 pályázóra szűkített listán a két iroda mellett szerepel többek között a Heatherwick Studio, a Henning Larsen, a Zaha Hadid Architects és a Sou Fujimoto Architects is. 

Mind a 15 iroda díjazott lesz, a következő körbe öten kerülnek majd, közülük kerül ki a győztes. A pályázati tervek még nem nyilvánosak, az eredményhirdetés az év végén várható.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Ikonikus és apró építészeti részletek megőrzése Tatán

Az FBIS architects és a Garten Studio győztes terve a Tata Szíve tervpályázatra.

Green Garden nyílt tervpályázat építészhallgatók és 30 év alatti építészek számára

Green Garden nyílt tervpályázat építészhallgatók és 30 év alatti építészek számára

A Masterplast és a Demján Sándor Alapítvány nyílt tervpályázata többszintes társasházi lakópark tervezésére

Hirdetés