Hirdetés

Olyan nevekkel versenyeznek, mint a Heatherwick Studio vagy a Zaha Hadid Architects.

„Újabb meghívást nyertünk egy 2000 fős operaház és színház, valamint egy 1000 fős szimfonikus koncertterem tervezésére kiírt pályázatra, mely a ZDA-Zoboki Építésziroda révén egyben egy újabb kettős magyar siker is” – jelentette be a Facebook-oldalánRobert Gutowski Architects.

Áprilisban írtunk arról, hogy a világ legjobbjaival versenyez két magyar építésziroda Kínában, a sencseni operaház tervezésére kiírt nemzetközi pályázaton. Mindkét iroda sikeresen szerepel a sencseni előadóművészeti központ pályázatán is. A tervpályázatot még a pandémia előtt hirdették meg, az időközben kialakult helyzet miatt azonban csúszott az ütemezés. Zobokiék meghívott résztvevőként, Gutowskiék nyílt versenyben jutottak a harmadik körbe. 

A 15 pályázóra szűkített listán a két iroda mellett szerepel többek között a Heatherwick Studio, a Henning Larsen, a Zaha Hadid Architects és a Sou Fujimoto Architects is. 

Mind a 15 iroda díjazott lesz, a következő körbe öten kerülnek majd, közülük kerül ki a győztes. A pályázati tervek még nem nyilvánosak, az eredményhirdetés az év végén várható.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A folytonosságot építeni

A folytonosságot építeni

A TARKA Architects koncepciója az új pasaréti közösségi ház és plébánia tervpályázatán.

Hallgatói központ, könyvtár és alternatív terek

Hallgatói központ, könyvtár és alternatív terek

A Budapesti Gazdasági Egyetem célja a Hallgatói és Könyvtár Központ létrehozásával egy 21. századi elvárásoknak is megfelelő multifunkcionális létesítmény kialakítása. Íme a tervpályázat nyertes koncepciója. 

Olvass a sorok között!

Olvass a sorok között!

Kihirdették az újbudai Ottlik kert című nyílt tervpályázat eredményét

Nincs találat!

Hirdetés