Hirdetés

A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14.000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát. 

A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14.000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát. A Skanska számára kulcsfontosságú a dolgozók egészségének és jóllétének fokozott elősegítése az épített környezeten keresztül: a Nordic Light Triót a WELL minősítés követelményeinek megfelelően tervezték.

A korábban átadott és sikeresen működő Nordic Light irodakomplexumot befejező épület építési munkái megkezdődtek, 2020 II. negyedévében pedig várhatóan át is adják azt. A terveket a Paulinyi-Reith & Partners készítette. A Nordic Light 2016-ban megnyitott 26.200 négyzetméteres első két épülete a harmadik fázis révén 14.000 négyzetméterrel bővül. Az Árpád híd közelében, a Váci úti irodafolyosón található irodaház könnyen megközelíthető az M3 metróval, számos trolibusszal és az 1. villamossal. A belváros 10-15 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel vagy gépkocsival.

Mint minden Skanska fejlesztés, az irodakomplexum befejező épülete is a fenntartható fejlődés elveit és a környezettudatosságot figyelembe véve épül. A Nordic Light Trio WELL minősítésre törekszik és a teljes komplexumban  rendelkezésre álló fenntartható megoldások révén hozzájárul az ökológiai lábnyom minimalizálásához és a működési költségek csökkentéséhez.

A dolgozói jóllét növelését az épület további számos előnye biztosítja majd: 2.400 négyzetméteres parkosított, multifunkcionális és a nagyközönség számára is igénybe vehető kert, kerékpártároló és a hozzá kapcsolódó öltözők, zuhanyzók, zárható szekrények, valamint töltővel felszerelt parkolók elektromos autók számára. A vállalat skandináv hagyományait őrizve, a hangulatos lobby kellemes találkozóhelyet és kikapcsolódási lehetőséget fog biztosítani az odaérkezőknek. A Skanska beépített többfunkciós épület applikációja a mindennapi munka kényelmét növeli. A felhasználók telefonjaik segítségével léphetnek be az irodába. Az applikáció rendszámfelismerő rendszer segítségével engedélyezi a garázsba való behajtást, továbbá a tárgyalások megszervezése során egy időben lehetséges egy virtuális QR belépő kiállítása is a vendég számára. Az alkalmazás olyan fenntartható kezdeményezésekre is ösztönöz, mint például a telekocsi. A bérlők adminisztrátorai számára kialakított webportál különféle elemzések szolgáltatásával segíti elő a döntéshozatalt.„A Skanska projektek a következő bérlői generáció igényeit figyelembe véve készülnek. Minden egyes fejlesztésünk fő iránya az innovatív és fenntartható megoldások alkalmazása, a ma és a holnap munkavállalói elvárásainak teljesítése. A Nordic Light Trio tervezésekor a dolgozói jóllét elősegítése is elsőszámú szempont volt, Magyarországon ez lesz az első WELL minősítésű projektünk. Ezzel az utolsó fázissal teljes lesz az irodakomplexum, ami a kényelmes és hangulatos lobbyjának köszönhetően ízelítőt nyújt a svéd vendégszeretetből egyben eredményes beszélgetésekre inspirál és ösztönöz.”- mondta Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel az épülettel húsz évet előrementünk az időben – interjú a H2Offices dán tervezőjével, Ulrik Raysse-vel

Ezzel az épülettel húsz évet előrementünk az időben – interjú a H2Offices dán tervezőjével, Ulrik Raysse-vel

A H2Offices építészeti koncepciójának tervezőjével és az Arrow Architects egyik alapítójával, Ulrik Raysse-vel beszélgettünk a budapesti épületről.

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Varsói irodaház lett Európa századik WELL minősített épülete

Európában mérföldkőhöz érkeztünk, és hamarosan kiderül, itthon melyik az első WELL minősített épület.

Applikációval mutatja be a H2Offices-t a Skanska

Applikációval mutatja be a H2Offices-t a Skanska

Az új alkalmazás növeli a felhasználói élményt és innovatív módon mutatja be az irodatereket.

Nincs találat!

Hirdetés