Hirdetés

A teljes mértékben itthon készülő terméket már 25 országba szállították világszerte.

Viszonylag kis szériában is alkalmazható gyártási technológiákkal alkotott impozáns formát Bartos Márton és Liszkai Tamás: ez lett a Voxeltek Flow digitális fogtechnikai rendszer, amely elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját. A terméket a Budapest Design Week videója segítségével mutatjuk be.

A járműgyártáshoz kapcsolódó alkatrész-előállítás speciális, kivételes pontosságot igénylő munka. Az egyes alkatrészeket jellemzően kézi eszközökkel ellenőrzik, ezek azonban csupán egy-egy méret vizsgálatára alkalmasak. Használatuk bonyolult, a mért adatok adminisztrációja lassú és nehézkes, hiszen egy-egy munkadarab esetén akár 20-30 méretet is rögzíteni kell.

Az újonnan kifejlesztett digitális mérőcellát úgy illesztették a munkafolyamatba, hogy időveszteség nélkül történhessen a minőség ellenőrzése. A szállítószalagba integrált blokkoló állomás a megfelelő ponton megállítja és pozícionálja a munkadarabot. Egy robot megfogja az alkatrészt, egy tisztítóegység segítségével eltávolítja a szennyeződéseket, majd a megfelelő pozícióban behelyezi a mérőcellába, ahol a gyártás ciklusideje alatt elvégzi a szükséges méréseket és kiértékeli az eredményeket. A gép egy másik hitelesített mérőgépen bevizsgált etalonnal kalibrálja magát, és ehhez hasonlítja a gyártott munkadarab méreteit.

A nyomtatón kívül a rendszer részét képezi egy scanner, egy levilágító egység, és egy központi (tároló) egység.

Az összes díjazottat ebben a cikkben mutattuk be.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapesten nyílik meg Közép-Európa első Tribe hotelje

Budapesten nyílik meg Közép-Európa első Tribe hotelje

A 250 szobás hotel várhatóan 2023 végén nyitja meg kapuit az Accor szállodavállalat és a Futureal ingatlanfejlesztő cég közös projektjeként.

Évi egy százaléknyi GDP-növekedést hoz az építőipar Magyarországon

Évi egy százaléknyi GDP-növekedést hoz az építőipar Magyarországon

Az Állami Számvevőszék elemzői öt pontban összegezték az építőipar teljesítményére ható legfontosabb tényezőket.

Szent István király kortárs művészeti értelmezése

Szent István király kortárs művészeti értelmezése

Különleges kiállítás nyílik az újjászületett Szent István-teremmel együtt

Hirdetés