• 2022-12-14 09:00
  • Deco

Természetesen zöld

Bár a fő inspirációt a természet és a közeli erdő adta, az ikonikus designbútorok, különleges megoldások és elegáns világítótestek exkluzívvá és ízig-vérig modernné teszik az összhatást ebben a budai villában. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámából.
 


Három oldalról üvegfallal határolt, fényárban úszó ház áll a budai hegyek lábánál. A 2017 környékén épült modern villa nemrég tulajdonost váltott, az új tulajdonos pedig Ferenci Bettina belsőépítész segítségével gondolta újra az enteriőrt. Belterekből pedig akadt bőven, a garázzsal együtt ugyanis egy négyszintes házról van szó, ahol rengeteg lehetőség adott a család tagjai számára az együttlétre és az elvonulásra egyaránt. A földszinten található a nappali, az étkező és a konyha, ami kapcsolódik az előkerthez és a teraszhoz, a második szint a gyerekbirodalom, a harmadikon pedig a felnőttek lakrészét alakították ki.

A szinteket egy grandiózus, üvegfalú lépcsőház köti össze, nyersbeton falfelülettel és mélybarna fa lépcsőfokokkal. Tökéletesen ötvöződnek itt a hideg és a meleg textúrák, amik változatos arányokban köszönnek vissza az épület helyiségeiben.


Egy hátsókert is tartozik a házhoz, medencével és otthoni munkavégzésre kialakított irodával. A legnagyobb belsőépítészeti kihívást a hatalmas üvegfelületek jelentették, ezeket funkcionális, egyedi tervezésű bútorokkal, a nappaliban pedig dekoratív lamellás árnyékolóval kompenzálták. Különösen ügyelt rá a tervező, hogy bár az összes helyiséget egyedi univerzumként képzelte el, bizonyos színek és anyagok mindenhol visszaköszönjenek, ezáltal egységes hangulatot alakított ki változatos részletekkel. Ilyen összekötő kapocs például az elegáns, márványszerű kő- és fafelületek összecsengése, valamint a visszatérő zöldes árnyalatú kiegészítők.

A gyerekek szobáiban és a szülői hálóban érezhető legerőteljesebben a természet, mint inspiráció. A közös helyiségek felől a privát hálószobák irányába haladva a hideg felületeket puha, meleg textúrák váltják fel.


Bár a fő inspirációt a természet és a közeli erdős táj jelentette, a különleges felületek, designbútorok és az elegáns világítótestek exkluzívvá és modernné teszik az összhatást. Ezt hangsúlyozzák a szürke kővel burkolt oszlopok is, melyeket a művészetkedvelő tulajdonos gondosan kiválogatott műtárgyai díszítenek.

Míg a közös helyiségek kifinomult eleganciát sugároznak, a gyerekek emeletén a játékos megoldásoké a főszerep. Itt feloldódik a fegyelmezett színpaletta: a natúr árnyalatok élénk sárgával, kékkel és egy leheletnyi rózsaszínnel gazdagodnak, a hideg felületeket pedig meleg, barátságos textúrák váltják fel.
 

Helyszín: Budapest, 12. kerület
Alapterület: 500 m2

Tervező: Ferenci Bettina

 


Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Geometria a magasból: gyönyörű fotókon Barcelona

Geometria a magasból: gyönyörű fotókon Barcelona

Mogyorósy Márton drónfotói új perspektívából mutatják meg nekünk Barcelonát. 

Fekete kávé fehér falak közt

Fekete kávé fehér falak közt

A japán Nendo House tervezte az Arabica Coffee új, kuvaiti üzletét.

Hamarosan elkészül az Olof Palme Ház rekonstrukciója

Hamarosan elkészül az Olof Palme Ház rekonstrukciója

Rövidesen lezárul az Olof Palme Ház műemléki rekonstrukciója, a megújuló épületet Millennium Háza néven ősszel vehetik birtokba a látogatók.

Hirdetés