Hirdetés
  • 2022-12-14 09:00
  • Deco

Természetesen zöld

Bár a fő inspirációt a természet és a közeli erdő adta, az ikonikus designbútorok, különleges megoldások és elegáns világítótestek exkluzívvá és ízig-vérig modernné teszik az összhatást ebben a budai villában. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/5-ös lapszámából.
 


Három oldalról üvegfallal határolt, fényárban úszó ház áll a budai hegyek lábánál. A 2017 környékén épült modern villa nemrég tulajdonost váltott, az új tulajdonos pedig Ferenci Bettina belsőépítész segítségével gondolta újra az enteriőrt. Belterekből pedig akadt bőven, a garázzsal együtt ugyanis egy négyszintes házról van szó, ahol rengeteg lehetőség adott a család tagjai számára az együttlétre és az elvonulásra egyaránt. A földszinten található a nappali, az étkező és a konyha, ami kapcsolódik az előkerthez és a teraszhoz, a második szint a gyerekbirodalom, a harmadikon pedig a felnőttek lakrészét alakították ki.

A szinteket egy grandiózus, üvegfalú lépcsőház köti össze, nyersbeton falfelülettel és mélybarna fa lépcsőfokokkal. Tökéletesen ötvöződnek itt a hideg és a meleg textúrák, amik változatos arányokban köszönnek vissza az épület helyiségeiben.


Egy hátsókert is tartozik a házhoz, medencével és otthoni munkavégzésre kialakított irodával. A legnagyobb belsőépítészeti kihívást a hatalmas üvegfelületek jelentették, ezeket funkcionális, egyedi tervezésű bútorokkal, a nappaliban pedig dekoratív lamellás árnyékolóval kompenzálták. Különösen ügyelt rá a tervező, hogy bár az összes helyiséget egyedi univerzumként képzelte el, bizonyos színek és anyagok mindenhol visszaköszönjenek, ezáltal egységes hangulatot alakított ki változatos részletekkel. Ilyen összekötő kapocs például az elegáns, márványszerű kő- és fafelületek összecsengése, valamint a visszatérő zöldes árnyalatú kiegészítők.

A gyerekek szobáiban és a szülői hálóban érezhető legerőteljesebben a természet, mint inspiráció. A közös helyiségek felől a privát hálószobák irányába haladva a hideg felületeket puha, meleg textúrák váltják fel.


Bár a fő inspirációt a természet és a közeli erdős táj jelentette, a különleges felületek, designbútorok és az elegáns világítótestek exkluzívvá és modernné teszik az összhatást. Ezt hangsúlyozzák a szürke kővel burkolt oszlopok is, melyeket a művészetkedvelő tulajdonos gondosan kiválogatott műtárgyai díszítenek.

Míg a közös helyiségek kifinomult eleganciát sugároznak, a gyerekek emeletén a játékos megoldásoké a főszerep. Itt feloldódik a fegyelmezett színpaletta: a natúr árnyalatok élénk sárgával, kékkel és egy leheletnyi rózsaszínnel gazdagodnak, a hideg felületeket pedig meleg, barátságos textúrák váltják fel.
 

Helyszín: Budapest, 12. kerület
Alapterület: 500 m2

Tervező: Ferenci Bettina

 


Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Baldachinos álmok privát kikötője
  • 2023-07-05 09:00
  • Deco

Baldachinos álmok privát kikötője

Villa Balatonlellén

20 éves a Budapest Design Week

20 éves a Budapest Design Week

Jubileumi programsorozat 2023. október 5. és 15. között 

Az építész is ember

Az építész is ember

Nem is akármilyen! – Zsitva Tibor építészportréi

Hirdetés