Két ikonikus ital, két prominens alkotó, a végeredmény pedig két műalkotás.

Limitált szériás palackot tervezett Frank Gehry a Hennessy X.O konyak fennállásának 150. évfordulója alkalmából. A 24 karátos aranyból és bronzból készült palack a konyak fogyasztásának élvezetét és készítésének folyamatát szimbolizálja.

A Frank Gehry által a Hennessy XO 150. évfordulójára tervezett arany palack. © HENNESSY

 

„Egy kézzel készített palackkal akartam megjeleníteni a Hennessy X.O minőségét, egy olyan tárggyal, amit kellemes tartani, gyönyörűen szívja magába a fényt, és ami kifejezi a kezet, amely révén megszületett a konyak” –

nyilatkozta Gehry a Dezeennek. „A Hennessy meglévő palackja ikonikus, ezért az új dizájnban arra törekedtünk, hogy tiszteletben tartsuk annak történetét és a márka identitását” – folytatta Gehry, és hozzátette a dizájnnal az volt a célja, hogy az emberek érezzék azoknak a mesterembereknek a kezét, akik az üveget elkészítették. Az üveg vastag kartonborítású csomagolásban kapható, ami a Pritzker- és Arany Oroszlán-díjas építész 70-es években készült hullámkartonból előállított bútoraira reflektál.

Kuszama Jajoi japán képzőművész egy virágokból álló szobrot készített a Veuve Clicquot La Grande Dame 2012-höz. © YAYOI KUSAMA

A Veuve Clicquot és Kuszama Jajoi japán képzőművész együttműködéséből pedig egy limitáltszériás szobor született meg, ami a ház prémium pezsgőjéhez, a La Grande Dame 2012-höz készült, és aminek Jajoi a My Heart that Blooms in the Darkness of the Night (A szívem, ami az éj sötétjében virágzik) címet adta a 91 éves képzőművész, természetesen utalva ezzel saját korábbi Flowers that Bloom at Midnight (Virágok, melyek éjfélkor virágoznak) című nagy méretű szoborsorozatára. Az öt virágból és rengeteg pöttyből álló színes szobor mindössze 100 darabban készült, és 36 ezer dollárért rendelhető, emellett készült egy hasonló motívumokkal díszített, de szerényebb palackdesign és doboz is, melyek szeptemberben kerültek forgalomba.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szeszélyes formák halmaza

Szeszélyes formák halmaza

Frank Gehry új Guggenheim Múzeuma Abu Dhabiban.

Frank Gehry a Hennessynek, Kuszama Jajoi a Veuve Clicquot-nak tervezett egyedi palackot

Frank Gehry a Hennessynek, Kuszama Jajoi a Veuve Clicquot-nak tervezett egyedi palackot

Két ikonikus ital, két prominens alkotó, a végeredmény pedig két műalkotás.

„Az építészet ugyanolyan, mint a klasszikus zene”

„Az építészet ugyanolyan, mint a klasszikus zene”

Frank Gehry a közelgő 91. születésnapja alkalmából adott interjút.

Hirdetés