MOME x BE LIGHT! pályázat, 3. rész.

Folyamatosan mutatjuk be a MOME x BE LIGHT! kurzushetére érkezett pályázatokat, ezúttal a STJARNA című munkát, amely egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel közösségi terébe.


Dawson V. Viktória, Dudok Edit és Treffler Máté közös, Stjarna című munkája.

„A Stjarna fényinstalláció egy letisztult, modern térben nyújt olyan vizuális élményt, melynek aktív résztvevője a néző, a koncepció szerves része az ő helyzete: a függesztett világítótestek a térben szétszórtan, látszólag rendezetlenül helyezkednek el, azonban adott pontból nézve együttesen konkrét formát, egy kristálycsillárt adnak ki.

Az ikonikus, klasszikus értelemben vett luxust idéző sziluett és annak különböző variánsainak megjelenítése programozható, ezáltal interakcióra hívja a nézőt, hogy az installációt ismét körbejárva megkeresse azt a bizonyos nézőpontot.”

A BE LIGHT! világítástechnikai cég együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel idén év elején indult. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, majd a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának. A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A MOME x BE LIGHT! kurzus munkáiból mindennap kikerül egy a BE LIGHT! Facebook- és Instagram-oldalára. 

Az előző pályázók anyagai itt, és itt tekinthetők meg!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan foglaljuk vissza a természeti tájat a városi környezetben?

Hogyan foglaljuk vissza a természeti tájat a városi környezetben?

Michael Smythe előadása a MOME-n.

„Hátra kell lépni”

„Hátra kell lépni”

Beszélgetés Kozma Dániel tervezőgrafikussal.

Hirdetés