Hirdetés

Az SZGD Innovációs Inkubátorház és a Futureal új projektje. (x)

Az SZGD Innovációs Inkubátorház Korlátolt Felelősségű Társaság dél-kelet magyarországi térség – elsősorban első lépésként Szeged – fejlesztését segítő inkubátor program megvalósítását tervezi. 

Az SZGD Innovation Incubator irdaház fejlesztésének projekt management feladatinak ellátásra   a SZGD Kft. a Futurealt kérte fel, mint az  irodaház fejlesztésekben nagy tapasztalattal rendelkező társaságot. A Futureal  projekt igazgatónak dr. Berki Jánost nevezte ki, aki 15 éves iroda fejlesztői múlttal rendelkezik.

A projekt építész tervezői a LAB5 Építésziroda munkatársai.  

kép © Futureal  

Az SZGD Innovációs Inkubátorház dél-kelet magyarországi térség – elsősorban első lépésként Szeged – fejlesztését segítő inkubátor program megvalósítását tervezi, melynek keretében első lépésként Szegeden  főleg IT területen működő K+F cégek inkubálására és multinacionális vállalatok SSC-i (Shared Service Center) területei számára megfelelő technikai hátteret és elegendő férőhely kapacitást biztosító irodaház építésére kerülne sor a térség a foglalkoztatotti számának növelésére, fiatal diplomások itthon tartására. A SZGD Innovation Incubator nevet viselő közel 18.000 nm területű komplexum kivitelezésének elindítását bejelentő sajtóeseményre 2016. június 29-én került sor Szegeden.
Az SZGD Innovation Inkubator irodaház fejlesztésének projekt management feladatinak ellátásra   a SZGD Innovációs Inkubátorház a Futurealt kérte fel, mint az  irodaház fejlesztésekben nagy tapasztalattal rendelkező társaságot. A Futureal  projekt igazgatónak dr. Berki Jánost nevezte ki, aki 15 éves iroda fejlesztői múlttal rendelkezik.

kép © Futureal  

Az elmúlt évtizedek tendenciája, hogy a munkalehetőségek mind a fővárosban koncentrálódtak. Nagyvállalati székhelyek, multinacionális regionális központok csak elvétve, többnyire a gyártókapacitás miatt települtek vidéki nagyvárosokba. Ennek a tendenciának betudhatóan az irodafejlesztők tevékenysége is mindig megállt Budapest közigazgatási határán. 

A 17.935 nm bruttó bérbeadható területű irodaház együttes a szegedi Tisza-parton, a Szegedi Tudományi Egyetem legtöbb karától elérhető távolságra, 3 ütemben épül. Az első ütem bérbe adottsága már az építkezés megkezdésekor 100 %-os.
A fejlesztés területén korábban egy középiskola működött, melyet a helyi önkormányzat pályázat útján értékesített. 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a korábban iskolaként működő ingatlan az SZGD Kft.  fejlesztésének köszönhetően továbbra is a tudás és a fejlődés otthona lehet. A SZGD Innovation Incubator kiválóan illeszkedik Szeged humánerőforrás és oktatáspolitikai stratégiájába, hiszen egy olyan központ valósul meg, ahol értékteremtő, új munkahelyek jönnek létre a város magas színvonalon képzett diákjai, illetve a régió lakosai számára.”- fejtette ki dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere.

"Az infokommunikációs szektor Szegednek az elmúlt évek piaci fejlődése alapján zászlóshajónak tekinthető tevékenységi területe. Országosan kimutatható koncentrációval rendelkezik itt az ICT, amely stratégiai erősség és további fejlesztendő terület, ezért a Város Befektetés ösztönzési stratégiája is kiemelten fontosnak tartja, hogy az infokommunikációs szektor számára innovatív vállalkozói környezetet biztosítsunk, ehhez járul hozzá a beruházása  ." – mondta el Nagy Sándor, Szeged Megyei Jogú Város Városfejlesztési alpolgármestere. 
A jó ár-érték arányú szellemi tőke lehet az országunk egyik fejlődési motorja. Ez az adottság az egyik fontos motivációja számos multinacionális cégnek arra, hogy hazánkba hozza K+F illetve szolgáltató un. ’Shared Service’ központjait.

kép © Futureal

„Magyarország évről évre igazolja, hogy van helye a világ tudás-térképén. Egyre több magyar mérnök, kutató vagy akár egyetemista diák bizonyítja be nemzetközi szinten is, hogy a tudás alapú cégeknek érdemes ránk figyelnie. A kedvező gazdasági és üzleti környezet, az egyetemekkel való együttműködési lehetőségek, az elérhető állami támogatások nagysága, valamint az ország ideális földrajzi és szocio-kulturális adottságai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország vonzó hellyé váljon a beruházások számára. Közreműködésünkkel számos cég döntött úgy, hogy hazánkban nyit stratégiai fontosságú szolgáltató központot. A tendencia, hogy a befektetői figyelem a vidéki helyszínekre és az általuk kínált lehetőségekre irányul, ideális. - foglalta össze a multinacionális vállalatok  Magyarországon történő beruházásainak legfőbb okait Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) főosztályvezetője. 
 A kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező SZGD Innovation Incubator első ütemének építési munkái már zajlanak, az épületet várhatóan 2017 májusában adják át.

kép © Futureal

A z inkubátorház egyik fő bérlője az  EPAM lesz. EPAM:
Az 1993-ban alapított USA központú EPAM Systems, Inc. (NYSE: EPAM) a legnagyobb komplex szoftverfejlesztési megoldásokat kínáló cég Közép- és Kelet-Európában. Magyarországon közel 1 400 főt alkalmaz Budapesten, Szegeden és Debrecenben működő irodáiban. A New York-i tőzsdén jegyzett EPAM számos elismeréssel rendelkező dinamikusan fejlődő cég, amelynek ügyfelei között több Fortune 500 vállalat is megtalálható.(x)

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A ház bőre

A ház bőre

Intelligens homlokzatú toronyház Libanonban.

A főváros kapujában: a Budapest One – Etele Pláza kettős

A főváros kapujában: a Budapest One – Etele Pláza kettős

Csomópont-tervezés nagyvárosi léptékben.

Hirdetés