Hirdetés

A nyertes pályázat sikere részben a tervben megfogalmazott társadalmi felelősségvállalásnak köszönhető.

Hirdetés

A londoni székhelyű Waugh Thistleton Architects (WTA) megnyert egy nemzetközi pályázatot, amelyet egy svéd lakásszövetkezet, a Gotlandshem új székhelyére írtak ki. Az alacsony szén-dioxid kibocsátású épület multifunkcionális hely lesz, egyfajta csomópont a vállalkozások és a helyi közösség számára egyaránt.

A shortlistre nyolc iroda került be, a WTA sikere részben a tervben megfogalmazott társadalmi felelősségvállalásnak köszönhető. A két épületből álló központot ugyanis nemcsak az üzleti közösség, de a lakosság is használhatja, integratív jellege sokat segíthet a közösség fejlesztésében.

A tömb egyfajta „multifunkcionális műhely”, lesznek benne üzlethelyiségek, amelyeket elsősorban a helyi startupoknak szeretnének bérbe adni, de lesz benne galéria és étterem is. 

A komplexum Visby városának szélén helyezkedik majd el, északról a város, délről pedig mezőgazdasági területek határolják, így nem meglepő, ha a két épület úgy néz ki, mintha egy tanyán járnánk. Szerkezetét előregyártott laminált panelek és ragasztott gerendák adják majd. A paneleknek köszönhetően a belső válaszfalak mozgathatóak lesznek, így arra is lesz lehetőség, hogy az épület területét később igény szerint megnöveljék. 

Az udvarban kialakított botanikus kertben a munkavállalók és a lakosok is egyaránt megpihenhetnek, éjszaka pedig szabadtéri színházi előadások csalogatnák be a látogatókat. A belső térben használt anyagok (például a faelemek) visszatükrözik majd az udvar színeit és hangulatát.

Forrás: ArchDaily
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

Őrmező szalagja villámgyorsan tekeredik

2100 tonna betonacél, 20000 köbméter beton, 1500 darab elemes homlokzat közel 40 méteren, 9 szinten - Budapest One

Üveg, beton és vas hármasa

Üveg, beton és vas hármasa

Karakteres, funkcionális és jövő orientált az EGM Architects tervezte holland irodaház, amely egy hajóépítőállomáson épült fel. 

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito
  • 2018-12-04 07:00
  • Deco

Kutyabarát és őszinte: új irodában a Mito

Az Év Irodája címet is megpályázzák.

Hirdetés