Hirdetés

MOME x BE LIGHT! pályázat, 7. rész.

Hirdetés

A MOME x BE LIGHT! kurzushetére érkezett pályázatok közül ezúttal Nyírő Eszter, Győri Simon, Tarcsi Dóra közös, FLAME című munkáját mutatjuk be:

„Mindenkinek van olyan emléke, amikor a tábortűz táncoló fényei körül megtapasztalta a közösség élményét; mi ezt az érzést szeretnénk bevinni a belső terekbe is.

Olyan világítás tervezése  a volt a célunk, ami a tűz meleg, atmoszférikus fényét képes imitálni, ez által meghitt hangulatot teremt egy hotel lobbi részében.

Első lépésként különböző anyagokat megvilágítva igyekeztük elérni a kívánt hatást. A réz segítségével tudtuk a legszebben visszanyerni a tűz által megfestett tónusokat, fényeket, így a búra belső oldala réz fóliával van bevonva.

A lámpa alapformája egy darab hajlított lapból készül. A feltekert rétegek lehetővé teszik, hogy több tónusú éles vagy éppen szórt fény jöjjön létre. Emellett a réseken át kiáradó fény kiemeli a csavart formát és a lámpa felületén is hangulatvilágítást hoz létre. A búra belsejében egy fókuszált fényű spot lámpát és egy meleg fényt adó led gyűrűt helyeznénk el, melynek köszönhetően míg nappal fókuszált munkára alkalmas fényt bocsájt ki a lámpa, éjjel narancsos fényével meghitt hangulatot teremt egy jó beszélgetéshez."

A BE LIGHT! világítástechnikai cég együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel idén év elején indult. A program szakmai előadásokkal indult, amelyet a BE LIGHT!, valamint Püspök Balázs tartott. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, majd a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának.

A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A MOME x BE LIGHT! kurzus munkáiból mindennap kikerül egy a BE LIGHT! Facebook- és Instagram-oldalára.

Az előző hallgatói munkákat itt tekintheted meg!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A kortárs divat folytonosan megújuló sziluettjei

A kortárs divat folytonosan megújuló sziluettjei

Az I L L U S T R I műterem-galériában eredeti illusztrációk, kisszériás rajz- és jegyzetfüzeteket találsz.

Az Arany Rajzszög idei győztesei a MOME-n

Az Arany Rajzszög idei győztesei a MOME-n

Hét tervezőgrafikust díjazott idén a zsűri.

 Európai szociális design hálózatot hozott létre a MOME

Európai szociális design hálózatot hozott létre a MOME

Tudásmegosztás, közös projektek, kutatások, kurzusok

Hirdetés