Hirdetés

Egy tervező hallgató közelebb hozná egymáshoz a kínai és az angol nyelvet.

Hirdetés

Hasznos eszközt fejlesztett Yangyang Ding, a Rhode Island School of Design hallgatója: egyszerű fémeszközök segítségével tenné könnyebbé a mandarin nyelvet beszélők angol nyelvtanulását. 

Összesen 12 kiegészítőt tartalmaz a szett, amelyek közül néhányat fogászati műszerekből alakítottak ki, jól körbefogják az állkapcsot, különféle módon nyomják le a nyelvet vagy éppen formálják az ajkakat az elérni kívánt fonetikus hangtól függően – írja a Dezeen.   

Az egyes angol szavak kiejtésének nehézségei sok angolul tanuló kínai napjait nehezítik meg, ugyanis bizonyos angol fonetikai és intonációs mintákat különösen nehéz lekövetni a kínai anyanyelvűeknek, mert ezek nem léteznek a mandarin nyelvben. 

A tervező elmondása szerint az egyik leggyakoribb nehézség a „v” hang kiejtése, azonban a felső fogak és az alsó ajak közé beillesztett fémdarab úgy igazítja a szájat, hogy előállítható legyen a hang.

Ha az eszköz beválik, értelemszerűen születhet mindenféle mutációja, például mindjárt a szomszédos Japánban, ahol viszont az „l” és „r” betűk tűnnek megkülönböztethetetlennek, a mássalhangzó-torlódásokkal meg végképp nem tudnak mit kezdeni. És persze ne legyünk igazságtalanok, természetesen a keleti nyelvekben is van számtalan hang, hangsúly, amit jóformán lehetetlen megtanulni a más anyanyelvűeknek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi díjat nyert a Budai Vigadó és a Gül Baba Türbéje

Nemzetközi díjat nyert a Budai Vigadó és a Gül Baba Türbéje

Emellett öt ezüstérmet is bezsebelhettek a magyar projektek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

Hibrid fesztivál lesz az idei Budapest Design Week

Hibrid fesztivál lesz az idei Budapest Design Week

A kiemelt események kivételével az online térben rendezik meg a programokat.

Az utolsó órában mentették meg a Turai Kastélyt

Az utolsó órában mentették meg a Turai Kastélyt

Az 1883-ban épült neoreneszánsz kastély műemléki rekonstrukciója minden apró részletre kiterjedt.

Hirdetés