Hirdetés

Egy tervező hallgató közelebb hozná egymáshoz a kínai és az angol nyelvet.

Hasznos eszközt fejlesztett Yangyang Ding, a Rhode Island School of Design hallgatója: egyszerű fémeszközök segítségével tenné könnyebbé a mandarin nyelvet beszélők angol nyelvtanulását. 

Összesen 12 kiegészítőt tartalmaz a szett, amelyek közül néhányat fogászati műszerekből alakítottak ki, jól körbefogják az állkapcsot, különféle módon nyomják le a nyelvet vagy éppen formálják az ajkakat az elérni kívánt fonetikus hangtól függően – írja a Dezeen.   

Az egyes angol szavak kiejtésének nehézségei sok angolul tanuló kínai napjait nehezítik meg, ugyanis bizonyos angol fonetikai és intonációs mintákat különösen nehéz lekövetni a kínai anyanyelvűeknek, mert ezek nem léteznek a mandarin nyelvben. 

A tervező elmondása szerint az egyik leggyakoribb nehézség a „v” hang kiejtése, azonban a felső fogak és az alsó ajak közé beillesztett fémdarab úgy igazítja a szájat, hogy előállítható legyen a hang.

Ha az eszköz beválik, értelemszerűen születhet mindenféle mutációja, például mindjárt a szomszédos Japánban, ahol viszont az „l” és „r” betűk tűnnek megkülönböztethetetlennek, a mássalhangzó-torlódásokkal meg végképp nem tudnak mit kezdeni. És persze ne legyünk igazságtalanok, természetesen a keleti nyelvekben is van számtalan hang, hangsúly, amit jóformán lehetetlen megtanulni a más anyanyelvűeknek.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Gonda Károly jelentős épületekkel járult hozzá Sanghaj világhírű art deco örökségéhez.

Hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar

Hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalosan is megnyitotta a Párisi Udvar Hotelt pénteken Budapesten.

A kézi szövésű táska, amelyet a hegyek inspiráltak

A kézi szövésű táska, amelyet a hegyek inspiráltak

Mindössze négy példányban lesz elérhető, a tervező a befolyt összeget egy civil szervezetnek ajánlja fel.

Hirdetés