Szabó Viktor „épület-fantáziáira” már korábban is felfigyeltek, de a II. rész még egységesebb, átgondoltabb lett.

Szabó Viktor elkészítette a Future Breath című fotósorozatának folytatását, amelyről úgy érzi, valamivel átgondoltabb és egységesebb lett a tavaly nyári első résznél – holott már az is felkerült az ArchDaily oldalára.

Szabó Viktor a képzelettel mixeli az építészetet – írtuk tavaly júliusban, miután a fotós különleges sorozata a nemzetközi sajtóban is megjelent. Ha nem létezik, alkossuk meg! – valahogy így szólhatott a jelmondat, elvégre Szabó a vizsgamunkájában valóságos épületeket manipulált a korábban csak a képzeletében létező struktúrákká. Az épületek fölé olykor odaillesztett csillagokat vagy a Holdat, a bírálók pedig külön szakmai dicséretben részesítették a munkát.

Fotó: Szabó Viktor

És most itt a második rész, amely lényegében egyenes folytatása a korábbinak: „Igyekeztem egységes sorozatot készíteni, de közben az előző sorozat folytatását is szerettem volna egyszerre elkészíteni – mondta a fotós az Octogonnak. – Így rengeteg kép készült, és csak nagyon kevés kép került be a végleges sorozatba.

Kicsit talán egységesebb és átgondoltabb lett az mint az első rész.”

A készítés folyamata valamivel hosszabb lett a fentiek miatt, és mert „már volt egy előző sorozat, amitől nem kellett hogy idegen legyen, de mégis meg kellett újulnia.”

Technikailag is változott a projekt, amennyiben Szabó Viktor már full frame géppel készítette a fotókat, így azok minőségileg sokkal jobbak lettek. Bár ez kevéssé feltűnő, hiszen egy fotó több mint 5-7 ezer pixel széles.

Fotó: Szabó Viktor

Felmerül a kérdés, hogy hová fut ki a sorozat, van-e esetleg valamilyen távlati terv vele? „Már készen van egy teljesen más jellegű épületfotós sorozatom, ami csak arra vár hogy kikerülhessen. Az is egy manipulált sorozat lesz, de ettől teljesen eltérő. A Future Breath-hez hasonló teljes sorozatot a közeljövőben nem tervezek, de a terveket felülírhatja az élet.

Szeretnék majd nyitni a klasszikus épület- és enteriőr-fotók felé is, illetve tervben van még egy drónos épületfotó-sorozat is. Tervek vannak, de hogy merre tart az egész, azt még nem látom, csak szeretem csinálni, és szeretek kísérletezni.”

Szabó Viktor érdeklődése szerteágazó, de – ahogy korábban fogalmazott – alapvetően „három témakör érdekel jobban: az épület- és enteriőrfotózás, a légifotózás, illetve a commercial fotózás (termékfotók és reklámfotók). Hogy melyik lesz erősebb az majd kiderül idővel.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

Megnézheted, hogy milyen fotót készített a születésnapodon a Hubble űrteleszkóp

A NASA ezzel ünnepli az űreszköz 30. születésnapját.

Elkészült a lenyűgöző Future Breath fotósorozat folytatása

Elkészült a lenyűgöző Future Breath fotósorozat folytatása

Szabó Viktor „épület-fantáziáira” már korábban is felfigyeltek, de a II. rész még egységesebb, átgondoltabb lett.

Szabó Viktor a képzelettel mixeli az építészetet

Szabó Viktor a képzelettel mixeli az építészetet

A magyar fotós vizsgamunkájára külföldön is felfigyeltek.

Hirdetés