Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat és Design Management Díjat, elstartolt a Design Week.

A hagyományoknak megfelelően a Budapest Design Week idén is a Magyar Formatervezési Díjak és a Design Management Díj átadásával kezdődött. A hazai kreatív ipar kiemelt fesztiváljának fókuszában idén a körforgásos gazdaság, valamint a fenntartható design áll, melyekhez az idei díjazottak közül többen szorosan kapcsolódnak innovatív, anyag- és energiaszegény, illetve megújuló energiaforrásból táplálkozó megoldásaikkal.

Október 1. és 11. között rendezik meg a Budapest Design Weeket, melynek programjai idén a Tartsd körforgásban! mottó köré épülnek. Az eseménysorozat a hagyományoknak megfelelően a Magyar Formatervezési Díjak és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával kezdődött. Az idén negyvenegy éves Magyar Formatervezési Díj a hazai design kiemelkedő, innovatív eredményeire hívja fel a figyelmet. A termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában díjazott hét tervező és a különdíjasok pályamunkáinak megítélése során kiemelt értékelési szempontot jelentett a formai minőség, az újszerűség, a versenyképesség és kivitelezés minősége, a felhasználóbarát kialakítás, illetve a környezetvédelmi szempontok érvényesülése. 

Magyar Formatervezési Díj / Termék kategória

ZIGZAG mászófalrendszer

 • Alkotó: HBH – Erdélyi Tamás, Gara Bernát, Csepregi Szabolcs
 • Megrendelő / gyártó: H3Hungary Kft.

Fotó: Pálmai Gergő

A HBH (Hard Body Hang) saját testsúlyos edzésekre alkalmas köztéri sportpályákra és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítők, bútorok tervezésére és gyártására szakosodott vállalkozás, amely küldetésének tekinti a mindennapos sportolási lehetőségek biztosítását, elsősorban kültéri parkokban. A ZigZag elnevezésű elemes mászófal a sziklákhoz hasonló geometriájú rendszerek felépítését teszi lehetővé: tetra- és oktaéder alapú elemeiből számtalan térbeli, a természetben is előforduló alakzatokhoz hasonló tömbszerű és töredezett forma alakítható ki. Az oldalak dőlésszögétől függően egyszerűbb játszótéri, koordinációs fejlesztő mászókák, vagy összetettebb, áthajlásokkal szabdalt, nehezebben mászható változatok egyaránt könnyedén összeállíthatók. A fogások elrendezése és mennyisége szabadon variálható, a különféle útvonalakat eltérő színek jelölik, így a mászó mindig tudja, milyen nehézségi fokot választ. Az alapanyagok jól ellenállnak a környezeti hatásoknak, a kész falak biztosítás nélkül is használhatók, az ütéscsillapító burkolat pedig megfelelően tompítja az esést, akár három méter magasságból is.
 
TILT karfás és karfa nélküli szék

 • Alkotó: Palnbureau Kft. – Lakos Dániel
 • Gyártó: Balaton Bútor Kft.

A nagyipari termelés keretei között is megvalósítható egyediség állandó témája a designerek közötti szakmai gondolkodásnak. Lakos Dániel már több mint tíz éve vizsgálja a természetben megtalálható közel azonos elemek (levelek, vízcseppek) ismétlődésének mibenlétét, illetve megjeleníthetőségüket sorozatgyártott termékek esetén. Kollekciójának alapgondolatát a konferenciákon, éttermekben nagy tömegben elhelyezett székek látványa adta, és az uniformizált összkép helyett a természetben is megfigyelhető apró eltérésekre fókuszált. A finoman ívelt ülőbútorok téglalap alakú támláját kismértékben meghajlította, majd ezt tükrözte. Így háromféle változat jött létre: egy szimmetrikus, egy kissé balra, illetve egy kissé jobbra dőlő variáció, amelyek szigorú sorokba rendezve is olyan érzést keltenek, mintha minden egyes bútor kismértékben ugyan, de különbözne a többitől. A könnyed és filigrán székek ergonómiáját a támla különböző körvonala nem befolyásolja, sőt a sorozat minden szempontból eleget tesz a közületi célú felhasználásra szánt bútoroktól elvárt követelményeknek. 

ILLAN függőlámpa

 • Alkotó: Horváth Zsuzsanna
 • Gyártó: Luceplan Srl.

Fotó: Luceplan

A kortárs design egyik legizgalmasabb területe a világítótestek tervezése: amellett, hogy a technika legújabb vívmányait reprezentálják, jellemzően többet jelentenek egyszerű fényforrásnál, hiszen a fény segítségével érzelmek, hangulatok megteremtésére és közvetítésére is képesek. Az Illan, ahogyan a neve is sugallja, a pillanat megélésére buzdít. A plasztikus térformálás és a design határán egyensúlyozó függeszték poétikus formában hozza összhangba a megjelenést és a funkciót. A lámpát egyszerre jellemzi a környezettudatos gyártásra való törekvés és a technológiai innováció. Az egyetlen rétegelt lemezből lézerrel kivágott síkforma a térbe lógatva egyfajta kinetikus alakzattá bomlik, miközben kiemeli az alapanyag rugalmasságát, az erezet szépségének látványát, áttetszővé és finom mozgásokra is képessé válik. A fényforrás átgondolt használata, a fa felületéről visszatükröződő meleg fény rendkívül kényelmes, pihentető szórt világítást eredményez. A fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyag intelligens alkalmazása különleges, meditatív jellegű tárggyá teszi.   

Magyar Formatervezési Díj / Diák kategória

FOCUS EX böngészőbővítmény

 • Alkotó: Vatány Szabolcs
 • Egyetem: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Fotó: Vatány Szabolcs

A digitális szövegolvasást segítő eszköz alapvetően az ADHD-val élők igényeinek figyelembevételével készült. A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) egy idegrendszeri eredetű tünetegyüttes összefoglaló neve, amely számos nehézséget okoz a mindennapi életben. Az egyik legjellemzőbb tünete a figyelem megtartásának nehézsége, különösen szöveg olvasása esetében. A program segít kiszűrni a zavaró tényezőket, tagolja a szöveges tartalmat, valamint testre szabott betűbeállításra cseréli a megcélzott szövegrészletet, ezzel is segítve az erősebb fókuszálást. A tartalom mélyebb megértéséhez így nem gyors, hanem aprólékosan adagolt hozzáférést kínál. A betűtípus nem csupán formai sajátosságaival segíti az olvasót, de újfajta olvasásélményt is nyújt, hiszen egyetlen gombnyomásra interaktívvá válik. A variábilis technológiának köszönhetően nem csupán a betű mérete, de annak szélessége, vastagsága, sőt a fókusz intenzitása is személyre szabható. Emellett a kiválasztott szövegrészlet szavai nagyítószerűen kiemelhetők, ezzel is növelve a tartalom megjegyzésének minőségét.

Magyar Formatervezési Díj / Terv kategória (megosztott díj)

BIROSIGN 

 • Alkotó: Nagy Ádám
 • Megrendelő: Birosign Kft.

Fotó: Nagy Ádám

A biztonságos azonosításnak egyre nagyobb jelentősége van a digitális világban. a PIN-kód, a jelszó, az arckép- vagy a hangalapú azonosítási módszerek azonban könnyen kijátszhatók, hamisíthatók. A Birosign Bíró László világhírű találmányát, a hétköznapi golyóstollat egészíti ki egy további funkcióval egy új technológia segítségével, amely az aláírást nem grafikai jelként, hanem digitalizált mozdulatok sorozatként értelmezi. A rendszer nagy felbontású érzékelőkkel vizsgálja a kéz mikromotoros mozgását, és egy algoritmussal értékeli ki – többek között mérve a gyorsulást és a nyomás erősségét is –, sőt mivel az aláírás idővel változik, képes ezt a folyamatot is követni. Az első alkalommal a felhasználó „betanítja” a tollat, amely így képes „felismerni” és „megjegyezni” az adott aláíróhoz tartozó mozgássor jellegzetességeit. Ezek alapján a rendszer később is beazonosítja őt. A tollal szignált és továbbküldött dokumentumon lévő aláírás hitelessége az időbélyeggel együtt utólag bármikor ellenőrizhető.

LAVOSBALL

 • Alkotó: Szabolcs János

Fotó: Mohai Balázs

A belsőépítészettel és látványtervezéssel is foglalkozó alkotó számára a téri összefüggések értelmezése mindennapi tevékenységének egyik alapvető része. a térlátás és a térbeli gondolkodás fejlesztését szolgálja ez a több mint három és fél év alatt kifejlesztett játék. A LavosBall több szempontból rokon a Rubik-kockával, de nem a Descartes-, hanem a „Leonardo-féle koordináta-rendszerre” épül. Nem három egymásra merőleges, hanem négy egymással 120 fokos szöget bezáró tengely alkotja. Felületén négy tárcsa található, amelyek három azonos méretű és formájú elemből állnak. Ezek pozíciója külön-külön forgatással változtatható. A tárcsák egyik oldalán a meleg, a másikon a hideg színeket találjuk, a cél egy azonos színekre rendezett összeállítás kirakása. Míg azonban a kocka esetében mindig minden oldal látható, itt egyszerre kell a látható és a rejtett belső felületekkel játszani. A feladat megoldásához el kell jutni a tárgy belsejébe is, azaz a tárcsák közepén lévő tengely megnyomásával ki kell fordítani a labdát.

Magyar Formatervezési Díj / Vizuális kommunikáció kategória

FIE VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG 2019 arculat

 • Alkotó: Explicit Design Studio – Kovács Szilárd, Kátay Hunor, Németh Sebestyén
 • Megrendelő: Magyar Vívó Szövetség

Fotó: MTI

A nemzetközi sporteseményhez tervezett logórendszernek összetett elvárásoknak kellett megfelelnie. a könnyű azonosíthatóságon túl globálisan is értelmezhető kulturális kódok alkalmazására volt szükség, ugyanakkor különböző méretekben – az alig néhány centiméteres változatoktól kezdve az akár többméteres formátumig – és különböző felületeken, anyagokon egyformán erőteljesnek és felismerhetőnek kellett lennie, mindezt úgy, hogy a megjelenés egységes maradjon. Az átgondolt és gondosan felépített arculat minden kritériumnak megfelel, és könnyen adaptálható a felmerülő igényekhez. a kör motívum mint alapforma egyszerű és hatásos választás, hiszen sorolással, térbelivé építéssel könnyedén komplex rendszerré fejleszthető, ugyanakkor a kör önmagában is számos utalást hordoz, ami jól illeszthető a rendezvényhez. Az arculat nyomtatásban is számos felületen megjelenik, de a különféle digitális eszközökön – telefonon, laptopon, televízióban, kivetítőkön – is ugyanazt a vizuális intenzitást kell nyújtania az érdeklődőknek. Ehhez egy olyan reszponzív rendszert dolgoztak ki a tervezők, amelyben az embléma rugalmasan illeszthető a kívánt felület méretéhez és felbontásához annak érdekében, hogy a legteljesebb felhasználói élményt nyújtsa.

Különdíjasok

Emberi Erőforrások Minisztériuma – Kultúráért Felelős Államtitkárság különdíja

AURA adaptív hangrendszer

 • Alkotó: Kókai András
 • Egyetem: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Fotó: Kókai András

Az innovatív akusztikai technológia segítségével megvalósított rendszer a zenehallgatás új dimenzióját ígéri. A magányos és a társas zenehallgatás mellett arra is alkalmas, hogy egyazon térben több hallgató egymástól eltérő zeneszámokat hallgathasson akár a külvilágot teljesen kizárva. a progresszív felhasználási módok új megjelenést is indokolttá tesznek, ezért a tervező egy tóruszból kiinduló formát dolgozott ki, amely innovatív és karakteres, ugyanakkor sajátos átmenetet képez a fejhallgatók és a hangrendszerek vizuális világa között. A speciális gyűrű alakú forgástest függőleges és vízszintes pozícióba is állítható attól függően, hogy éppen hányan és hogyan használják. Egyszemélyes fókuszált üzemmódban a gyűrű függőleges helyzetben áll. Több felhasználó esetén viszont vízszintes pozícióban a kifelé fordított hangszórósor lép működésbe. Ha ugyanabban a légtérben a jelenlévők más-más zenét szeretnének hallgatni, mozgásuk közben követi őket a saját hangterük. A hangrendszer applikáción keresztül is irányítható, sőt filmnézéshez is használható.

Innovációs és Technológiai Minisztérium – Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkárság különdíja

FRIGO moduláris hűtő

 • Alkotó: Kispál Márton
 • Egyetem: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Fotó: Kispál Márton

A Frigo moduláris, fertőtlenítő és hűtő hatású termékcsalád újraértelmezte az ételtárolást, és a hagyományos hűtőszekrények funkcióit új formába helyezte át. Tervezése során figyelembe vették az otthonok kialakítását, tanulmányozták az étkezési és tárolási szokások megváltozását, és bátran hozzányúltak a megszokott hűtőszekrényhez, melyet különböző funkciók alapján részekre bontottak. A terv egyik fő erőssége, hogy a fenntarthatóságra törekvés több szinten is megjelenik benne. Egyrészt a fertőtlenítő funkció beépítésével az ételek tovább frissen, illetve eltarthatók, így csökkenthető az élelmiszer-pazarlás. Másrészt a kisebb, funkcionálisan eltérő egységekre bontással az egységek kinyitása után a készülék kevesebb energiát használ fel az újbóli lehűtéshez. Az okosfunkciók beépítésével és az applikáció segítségével pedig egész háztartás szinten kézben tarthatóvá és könnyen menedzselhetővé válik a hűtött ételek tárolása és a bevásárlás. A zsűri számára különösen meggyőző volt, hogy már meglévő technológiák segítségével értelmezték újra a hagyományos hűtőszekrényt és terveztek újszerű moduláris termékcsaládot.
 
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala különdíja

AXIS PRO mérőkészülék

 • Alkotó: Remion Design Kft.
 • Megrendelő: Losonczi Innovation Kft.

Fotó: Remion Design

A járműgyártáshoz kapcsolódó alkatrész-előállítás speciális, kivételes pontosságot igénylő munka. Az egyes alkatrészeket jellemzően kézi eszközökkel ellenőrzik, ezek azonban csupán egy-egy méret vizsgálatára alkalmasak. Használatuk bonyolult, a mért adatok adminisztrációja lassú és nehézkes, hiszen egy-egy munkadarab esetén akár 20-30 méretet is rögzíteni kell.
Az újonnan kifejlesztett digitális mérőcellát úgy illesztették a munkafolyamatba, hogy időveszteség nélkül történhessen a minőség ellenőrzése. A szállítószalagba integrált blokkoló állomás a megfelelő ponton megállítja és pozicionálja a munkadarabot. Egy robot megfogja az alkatrészt, egy tisztítóegység segítségével eltávolítja a szennyeződéseket, majd a megfelelő pozícióban behelyezi a mérőcellába, ahol a gyártás ciklusideje alatt elvégzi a szükséges méréseket és kiértékeli az eredményeket. A gép egy másik hitelesített mérőgépen bevizsgált etalonnal kalibrálja magát, és ehhez hasonlítja a gyártott munkadarab méreteit.

Magyar Formatervezési Tanács különdíja

SLÉ rétegelt lemez szánkó

 • Alkotó: Miklósi Ádám

Kevin Harald Campean

A SLÉ anyagában és megjelenésében is szakít a tradicionális téli szabadidős eszközökről alkotott képpel. Az inspirációt a rétegelt lemez hajlíthatósága adta, amely a bútoriparban már jó ideje az egyik leginkább elterjedt technológia. Az ötletből hosszas kísérletezés eredményeként született meg a szánkó végleges változata, amely formavilágában rokon a skandináv dizájnra olyannyira jellemző letisztult, funkción alapuló, elegáns és minőségi megjelenéssel. A rétegelt lemez rugalmassága, kiváló kopásállósága, nedvességgel szembeni kivételes ellenálló képessége mind-mind lényeges tulajdonságok egy téli sporteszköz esetében. Az extravagáns szánkó könnyű és kiválóan irányítható, visszafelé döntött ülőlapjának köszönhetően felnőttek és gyerekek egyaránt kényelmesen és biztonsággal használhatják. Az íves szerkezet pedig azon túlmenően, hogy látványos megoldás, az oldal- és keresztirányban fellépő erők csökkentését is szolgáló stabil és áramvonalas szerkezetet alkot, fokozva a lejtőn suhanó sporteszköz gyorsaságát is.

Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Tanács által alapított Design Management Díj olyan szervezeteket ismer el, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a designmenedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is. A díjat idén a Plydesign Kft. bútoripari márka kapta, mely hatéves fennállása során nemzetközileg elismert, professzionális csapattá fejlődött, amit biztos gyártói háttér, az új technológiákat az innovációval ötvöző tervezői szemlélet, és a kulturális örökség tisztelete jellemez. A fődíjas mellett három kiváló hazai márka pedig elismerő oklevélben részesült. 

PLYDESIGN KFT.

A 2014-ben alapított bútormárka a nemzetközi porondon is versenyképes minőségi és innovatív termékeket kínál. Emellett kifejezett célja, hogy az alapítók által közvetített tervezői attitűd és üzleti szemlélet segítségével ösztönözze a hazai bútoripar fellendülését, és hozzájáruljon nemzetközi pozíciójának erősítéséhez. A Plydesign csapata szerint a designer feladata jóval több, mint funkciójukat betöltő és szép használati tárgyak előállítása. Számukra a formatervezés a társadalom és az egyén bonyolult összefüggés- és viszonyrendszerének vizsgálatával kezdődik, termékeik pedig valós igényekre, mindennapi szükségletekre reflektálnak. Elsősorban különféle székek tervezésére fókuszálnak, ám dohányzó- és étkezőasztalok is megtalálhatók a kínálatukban. Mobiliáik minden tekintetben megfelelnek a 21. századi elvárásoknak, legyen szó otthoni vagy közületi használatról. A jellemzően idompréselt rétegelt lemez technológiával készülő modellek kifinomultak, hajlított, lágy formáik tapintásra késztetnek. A gondosan megmunkált felületeknek, a visszafogott formavilágnak és nem utolsósorban a fa meleg tónusának köszönhetően időtálló élményt nyújtanak a felhasználóknak. A kényelem mellett fontos szempont a bútorok kialakításánál a gazdaságos szállíthatóság és a könnyű összeszerelhetőség. A márka a fenntarthatóságra is gondosan ügyel. A kivitelezésnél kizárólag FSC (Forest Stewardship Council) minősítéssel rendelkező forrásból származó faanyaggal dolgoznak, sőt az alkalmazott technológia is környezetkímélő, hiszen a rétegelt lemez felhasználása során kevesebb hulladék keletkezik, mint a tömörfa esetében. A Plydesign bútorok időtállók, és akár több generációt is kiszolgálnak.

A márka számára az együttműködésre való törekvés és a tudásátadás is kiemelten fontos. Ennek szép példája a szoros kapcsolat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Ennek keretében a márka aktívan támogatja a feltörekvő tervezőgenerációt, és elkötelezetten részt vesz 
a designérzékenyítő céllal rendezett kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon. A Plydesign a saját kollekciók fejlesztése és forgalmazása mellett külföldi cégeknek gyártásszervezési, -összehangolási, logisztikai szolgáltatást is nyújt. Ez többek között azt jelenti, hogy felkutatja külföldi partnerei számára a megfelelő beszállítókat, koordinálja a különféle a folyamatokat, valamint megszervezi a végső összeszerelést és a termékek kiküldését a partner által megadott félhez.

A márka szlogenje – We do care (Minket valóban érdekel) – remekül összefoglalja ars poeticáját: pontosan azt az odafigyelő törődést és tudatosságot fejezi ki, amely a működés minden rétegében jelen van a termékfejlesztéstől, az anyaghasználattól kezdve a produktum igényességén át egészen a vállalati kultúra színvonaláig, az üzleti és vásárlói kapcsolatok minőségéig.

Elismerő oklevélben részesültek

Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra KFT.

Magyarország legnagyobb, európai szinten is jegyzett orgonaépítő műhelyében olyan képzett szakemberek dolgoznak, akik ennek a nagy múltú műfajnak minden lépését mélyrehatóan ismerik. A manufaktúrában készülő hangszerek mind egyedi tervezésűek, így tökéletesen illeszkednek az adott templomtérbe, hangversenyterembe, zeneiskolába vagy éppen kápolnába. A kézműves tradíciók és a 21. századi hangszerkészítési technológiák kapcsolódnak össze abban az új típusú ládaorgonában, amely három évig tartó fejlesztés eredménye. A könnyű és kompakt hordozható hangszer egyszerre ötvözi a műfaj sajátosságait és kínál innovatív megoldásokat. Modulárisan épül fel, azaz nem egyetlen zenetörténeti korszakra jellemző stílust követ, hanem a tetszőlegesen választható sípsoroknak köszönhetően számtalan orgonahangzás kombinációjára képes. A különféle hangzások, egyedi hangképek külön-külön vagy akár egy időben is megjeleníthetők.

A designgondolkodás az innováció és a meglévő ismeretek egyidejű hasznosításban mutatkozik meg, illetve abban a megközelítésben, ahogyan a designelemeket az üzleti szempontokkal összekapcsolva nem csupán hasznot, de értéket is teremtenek.

WAMP DESIGN VÁSÁR / VÁSÁRNAP KFT. 

A WAMP (Vasárnapi Művész Piac) majd másfél évtizede szervez designvásárokat, ahol hazai alkotók mutathatják be saját tervezésű, egyedi és kis szériás termékeiket. A jellemzően vasárnaponként zajló események a vásárláson túl igazi közösségi élményt is kínálnak: kötetlen körülmények között találkozhat egymással készítő és vásárló, kreatív szakember és érdeklődő laikus. Egyfajta ernyőszervezetként pedig azon dolgozik, hogy a hazai kreatívipart a nemzetközi vérkeringésbe is bekapcsolja. Különféle nemzetközi projektek résztvevőjeként bemutatja a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon, sőt 2014 óta állandó vásárokkal van jelen Bécs belvárosában a MuseumsQuartier előtti területen. Ma már több mint ezer alkotó tartozik tagjai közé.

A WAMP létrejötte óta kezdeményező szerepet vállal abban, hogy megmutassa a designban rejlő művészeti, gazdasági és társadalmi lehetőségeket. Célja, hogy a designt közelebb hozza a nagyközönséghez, ugyanakkor kapcsolatot teremtsen a tervezői innováció és a gazdaság szereplői között. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is.

YKRA DESIGN KFT.

A tudatosan, önerőből és organikusan fejlődő, növekedő vállalkozás egy igazi szeretetmárka, amely határozott értékeket követve végzi tevékenységét. Az YKRA korántsem csupán táskákat tervez és készít, de egyfajta életérzést is sugall. A brand termékeit az egyik alapító Jugoszláviában töltött gyermekévei alatt látott túrahátizsákok szín- és formavilága inspirálta, ami sokak számára lehet ismerős és kelthet nosztalgikus érzéseket. Ugyanakkor azok is könnyedén kapcsolódhatnak ehhez a vizuális világhoz, akik először találkoznak vele. A jellegzetesen kelet-európai hangulatú termékek eleinte egyszínű anyagokból készültek, majd jellemzően a túrázás, kirándulás tematikájához kapcsolódó, fiatal grafikusokkal, illusztrátorokkal, designerekkel közösen kidolgozott nyomott mintás limitált szériákkal bővült a kínálat az évek során. A márka alapértékei közé tartozik a fenntarthatóság, amely nem merül ki a minőségi alapanyagok használatában és a gondos kivitelezésben. A termékek javítását is vállalják, így a tulajdonosok még hosszabb ideig használhatják a táskákat, sőt egy-egy kedvelt modell akár évekig is elérhető, hiszen a termékkínálat nem változik szezonról szezonra.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Május 1-jéig jelentkezhetsz a Magyar Formatervezési Díjra

Május 1-jéig jelentkezhetsz a Magyar Formatervezési Díjra

Várja a pályázókat Magyarország legrangosabb designpályázata.

Nézd/Hallgasd/Élvezd/Alkosd

Nézd/Hallgasd/Élvezd/Alkosd

Kollab Kocka/The Rising Grid Collab Cube – Inspiratív alkotótér művészeknek a MaxCityben.

Fogtechnika 3D nyomtatással

Fogtechnika 3D nyomtatással

A teljes mértékben itthon készülő terméket már 25 országba szállították világszerte.

Hirdetés