Könyv, kártya, ceruza – karácsony 20. századi módon. Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

ÉÉÉS...„Még mindig nem vagy lekésve semmiről!”, Ezen a héten újabb négy ajánlattal állunk elő, ezúttal a hagyományos, úgyszólván boomer tárgyak közül válogattunk. Természetesen a kortárs design itt is elmaradhatatlan, ami egyedivé varázsol egy pakli kártyát, vagy egy szimpla töltőceruzát is. Tartsatok velünk!

 

LTP-Tíz emelet boldogság
A FORTEPAN albuma a lakótelepek világáról

Egy míves FORTEPAN albumot kézbe venni mindig boldogság, legalább akkora, mint annak idején volt korszerű lakáshoz jutni valamelyik újonnan épült lakótelepen. Ma már egészen másképp tekintünk a huszadik századi várostervezés szülötteire, de a Dragomán György ajánlójával, Legát Tibor szövegeivel megjelent, 100 darab archív fotót felvonultató kötet abba a világba kalauzol, amelyben a lakótelepek még nem a lecsúszás és a vizuális brutalitás szinonimái voltak, hanem tömegek mindennapjainak átlagos helyszínei. Azért ne a Szomszédok élményvilágát keressük, a szerző és a fotók minősége gondoskodik a színvonalas szórakozásról.

Olvasd el ajánlókat ITT!
 


ZuckerMűvek Kft. gondozásában megjelent LTP - Tíz emelet boldogság című kötet online megrendelhető a múzeumshop oldalán, illetve a Fortebolt oldalán is, valamint kapható minden nagyobb könyvesboltban.

 


 

Építészet és grafika fúziója a gyerekkor rongyosra játszott paklijában
Budapest építészete magyar kártya

A karácsonyi családi összejövetelek kihagyhatatlan programpontja egy-egy izgalmas kártyacsata – ulti, snapszer, vagy épp huszonegy, családja válogatja. Miért ne vegyünk elő ehhez a rongyosra játszott pakli helyett egy valódi designterméket? Zajacz Judit építészmérnök-grafikus újragondolta a magyar kártya figuráit, és budapesti épületekkel öltöztette fel a kártya lapjait. A tök felső azért tök felső maradt, csak éppen filkó helyett a magyar Parlament épületének stilizált ábrája köszön vissza róla. És hogy miért?

Megtudjátok, ha elolvassátok interjúnkat az alkotóval. Ha pedig a többi lapra is kíváncsiak vagytok, megrendelhetitek a paklit ITT! Építészet-rajongóknak kötelező!
 


A Budapest építészete magyar kártya kapható a Múzeum Shop oldalán, az állami múzeumok ajándékboltjaiban, a FUGA Budapesti Építészeti Központban és a FIÓKban is, valamint személyesen rendelhető Zajacz Judit tervezőtől!

 


 

Építészeti album a Balaton-part két háború közti örökségéről
Bolla Zoltán: Balatoni modernizmus és art deco

Egy dekoratív építészeti albummal nem lehet tévedni. Bolla Zoltán ráadásul már több kötettel is bizonyította, hogy nem csak érti és szereti az art deco stílust, de pazar kivitelben tudja azt a közönségnek tálalni. Az Ariton Kft. kiadásában megjelent kötetben a szerző fotói mellett archív felvételek és rajzi anyag varázsolja az olvasó elé a két háború közti időszak nyaralási szokásait, miliőjét, s mindezt olvasóbarát terjedelmű magyarázó tanulmányok teszik teljessé. Szakmabelieknek és laikusoknak egyformán élvezetes böngészni a szépen szerkesztett oldalakat, és nosztalgiázni a napsütésről a forró kályha mellett.

Olvasd el a könyvről írt recenziónkat ITT!
 


A könyv megrendelhető többek között a Bookline és a Libri hálózatában.

 


 

Ceruzát a FIÓKból
KAWECO CLASSIC SPORT töltőceruza

Ki emlékszik a jó öreg Versatil töltőceruzára? Egy bizonyos kor felett szerintem mindenki hordott ilyet a tolltartójában. Jó vastag vonalat húzott, nem tört ki a hegye akkor sem, ha rányomtuk, és nem csak masszív volt és strapabíró, de ha szétcsavartuk, a szárát kiváló fúvócsőként is tudtuk hasznosítani a suliban. A KAWECO töltőceruzája ugyanezt tudja, de megfejeli mindezt a mai ízlésnek tökéletesen megfelelő kortárs designnal. Öröm kézbe venni, próbáljátok ki ti is! Hegyet se felejtsetek el rendelni hozzá!

Ha ti is szeretnétek kézbe fogni a KAWECO CLASSIC SPORT töltőceruzáját, a FIÓKból megrendelhetitek, de még jobb, ha személyesen nézitek meg a választékot a FIÓK üzletében – biztos, hogy találtok még szemrevaló, kézbe való szépségeket!

 


 

+1

OCTOGON magazin előfizetés

Utolsóként, de nem utolsósorban magunkat is ajánljuk! A Pulitzer-emlékdíjjal kitüntetett, idén 25 éves OCTOGON architecture&design magazin elsősorban a hazai és a régiós kortárs építészettel, designnal és a szélesebb értelemben vett vizuális kultúrával foglalkozik. Bár az évi nyolc alkalommal megjelenő OCTOGON lapszámokban megjelenő cikkek többsége olvasható online is, kézben tartani ezt a nagy presztízsű, minőségi kiadványt teljesen más élmény. Gyűjteni is ér!
 


Az OCTOGON magazinra erre linkre kattintva lehet előfizetni!

 

Sander Patelski grafika, Sekhina bornyitó, Balaton Offseason kötet és Printworks jenga – ajándékozz minőségi, értékes építészeti témájú és/vagy „csak” nagyon menő designtárgyakat! Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával. 1. rész!

Olvasd el a cikkünket ITT!

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

4+1 ajándéktipp az építészet és a design jegyében – 1. rész

Sander Patelski grafika, Sekhina bornyitó, Balaton Offseason kötet és Printworks jenga – ajándékozz minőségi, értékes építészeti témájú és/vagy „csak” nagyon menő designtárgyakat! Adventi ajándéktippek az OCTOGON online szerkesztősége ajánlásával

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Imádjuk a székeket! – adventi „székfoglaló”

Advent minden napjára jut egy-egy designdarab.

Téli rege – Puskás Marcell adventi kártyái

Téli rege – Puskás Marcell adventi kártyái

Letölthető, kinyomtatható személyes ajándék, amit – a karácsonyi forgatag őrülete helyett – „csak” átélni, elolvasni és átérezni kell. Kell ennél több?

Hirdetés