Görbe formák, gazdag textíliák

Az enteriőr tervezéssel foglalkozó Bryan O'Sullivan stúdió idén ünnepelte a londoni és New York-i iroda megalapításának 10 éves évfordulóját. Ezen az alkalmon debütált az első tárgy- és bútorkollekciójuk, amely a névadó tervező régi ambíciója volt. A kollekció hívószavai a csillogás, a szeszély, a kényelem és a humorérzék, aminek a minőségi kézműves munka kölcsönöz időtálló jelleget.

 

 

„Ezeknek a daraboknak a megtervezése nagy örömöt okozott számunkra, és nem csak a tehetséges alkotókkal és művészekkel kialakított kapcsolataink miatt, hanem gyakran ezek a saját alkotások jelentetik a hiányzó darabot a kirakós játékból a projektjeinknél” – mesélte Bryan a termékekről, amelyeket rendszeresen beépítenek az elegáns lakó- és vendéglátóipari enteriőr munkáikba. 

 


A kollekcióban olyan darabokat találunk mint a hullámzó, kétszintes Stamp zsámoly, az ékszerre emlékeztető üvegből szőtt Schurmann asztali lámpa, vagy a puha, bordázott Croissant kanapé. A hullámos Jellyfish tükröt a tervező lakásából látható élénk naplementék ihlettek:

„a kézzel öntött, gyantából készült darab a fokozatosan halványodó esti fény ragyogását utánozza” – részletezi O'Sullivan. 


A tervező másik kedvence az impozáns Davies asztalka, amely elegáns Kilkenny mészkő alapot kapott, a fiáról elnevezett, csillogó Cosmo lámpa pedig egy dél-franciaországi ezüstműves keze munkája. A stúdió tárgytervezéssel kapcsolatos részlegének fejlesztése prioritás O'Sullivan számára, aki reméli, hogy idővel kisebb, könnyebben hozzáférhető kiegészítők, például muranói edényekbe ültetett illatgyertyák kurátora is lesz.

 Forrás: Icon
 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Egy gyerekkori álmom vált valóra

Egy gyerekkori álmom vált valóra

Interjú Kele Sári designerrel!

Növény alapú kreativitás | Viaplant

Növény alapú kreativitás | Viaplant

A Viaplant műhelyében különleges kompozitok készülnek. A burkolatok összetételét nagy részben növényi levelek és virágok alkotják, megőrizve azok színeit, formáit, közelebb hozva ezzel a természet megnyugtató hangulatát és a növények mögött meghúzódó történeteket.

Miért kell tudnunk, ki volt Gio Ponti?

Miért kell tudnunk, ki volt Gio Ponti?

A FUGA e héten nyíló kiállításán kiderül

Hirdetés