Jön a magyar és külföldi textilművészek újdonságait bemutató TEXHIBITION kiállítás.

Web:https://www.facebook.com/events/530634387691765/
Kezdődik:2019 Október 25. 19:00, Péntek
Végződik:2019 November 11. 17:00, Hétfő
Hely:FUGA - Budapesti Építészeti Központ
Település:Budapest
Cím:Petőfi Sándor u. 5.

 

A kezdeményezést Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező indította 2015-ben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet egy Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre, emellett elősegítse a gyártók és tervezők közötti párbeszédet, valamint hozzájáruljon a piaci alapú együttműködések létrejöttéhez is.

Az idei kiállításon az utóbbi négy év lakástextil-fejlesztéseiből rendezett válogatás lesz látható, amelyben közel 30 textiltervező és több textilgyártó – a Csárda Tex, a Csendes és Csendes, a Lénárd Zászlókészítő, a Meritum Aste Bútorszövet és Lakástextil, valamint a Rovitex Hungária – vett részt. A kiállítás a különböző generációkhoz tartozó, eltérő stílust és tervezői attitűdöt képviselő alkotók legkülönfélébb technikákkal elkészített lakástextiljeiből nyújt ízelítőt.

Regős Anna: Kaleidoszkóp – Fotó: Regős Bence

Az eddigi fejlesztés során közel 150 minta és színvariációból álló prototípuskollekció jött létre, amelyet a részt vevő tervezők szabadon felhasználhatnak, illetve hosszú távon közösen keresik a további értékesítési, fejlesztési lehetőségeket, nemzetközi kapcsolatokat.

A kiállítás szervezői és rendezői Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész. Nevükhöz fűződik többek között a másfél évtizedes múltú, magyar és külföldi tervezőket bemutató Határtalan Design kiállítás és rendezvénysorozat szervezése, amelynek során mindig fontosnak tartották a különböző művészeti ágak, generációk és különböző országok, régiók közötti párbeszéd megteremtését. A TEXHIBITION esetében is hagyomány már, hogy a magyar tervezőké mellett külföldi designerek munkái is láthatóak lesznek.

Kiállítók:
Balázs Viola, Csíkszentmihályi Réka, Devecsei Mónika, Horváth Evelin, Kass Eszter, Kanics Márta, Kollár Ágnes, Labus Lili, Lőrincz V Gabi, Márföldi Dóra, Molnár Viktória, Munkácsi Gábor, Ottlik Júlianna, Pájer Emília, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szabó Dóra, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia, Vető Márta, Tóth Dominika.

Vendég kiállítók:
Dana Elsterova – Durchduo (CZ)
Anežka Podzemská – Durchduo (CZ)
Julia Cybis – FALBANKA (PL)
Izabela Sroka – FALBANKA (PL)

A kiállítás a Határtalan Design 14.madeinhugary + 7.MeeD és a 25. jubileumát ünneplő Eventuell Galéria kiállítás és rendezvénysorozatának része.


Hirdetés