Döntőbe került Ausztráliában a veszprémi Tánc- és Mozgásművészeti Központ.

2024. június 29-én, az ausztráliai Hobart városban jelentettek be az Ausztrál Építészek Szövetsége (Australian Institute of Architects - AIA) nemzetközi tagozat díjazottjait.  Az AIA az államszövetségi formának megfelelően minden államban egy-egy, valamint egy nemzetközi tagozatból áll. A tagozaton díjazott épületek (Award) bekerülnek az országos döntőbe.

2024-ben Középület kategóriában a Gall és Társai Építésziroda által tervezett veszprémi Acticityt díjazták a középület (Public Architecture) kategóriájában.  A díjat a helyszínen Gall Eszter (tervezőtárs) vette át. Az Acticity így versenyben van a középület kategóriában az ausztrál országos díjért.  Az átadás alkalmából így méltatták az épületet:

„A zsűri elismerését fejezte ki a projektcsapatnak, amiért [...] egy elhagyatott, de fontos, barnamezős területet újjáélesztettek, és gondosan visszaillesztették a város szövetébe. Az építészek egy kevéssé inspiráló épületegyüttest vettek alapul, és egy bonyolult feladatot oldottak meg nagyszerűen. Magabiztosan kezeltek számos kihívást jelentő kérdést, beleértve a várostervezést és az összekapcsolhatóságot, az új közterületek létrehozását, valamint az örökséget, a helyreállítást és a fenntarthatóságot. Ez a helyteremtés és a városi gyógyítás szép példája" - nyilatkozta a zsűri. 

Ugyanitt lehet szavazni a „Közönségdíj” kategóriában az Acticity projektért az alábbi linken.

Forrás: Architectureau.com
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

OCTOGON hunters | A legmenőbb lakóhajók

OCTOGON hunters | A legmenőbb lakóhajók

Levadásztuk a legmenőbb lakóhajókat!

Luxus a tetőn

Luxus a tetőn

Penthouse lakás Prágában.

Emlékezés és kibontakozás

Emlékezés és kibontakozás

Május 28-án, szombaton nyílik a 6. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál.

Hirdetés