A Pablo egy-egy csillárból, állólámpából és falikarból áll.

Hatalmas mérföldkőnek számít a Love Lamp történetében, hogy megszületett az első, limitált szériás kollekciója, a Pablo. A brand legfőbb szándéka, hogy a kollekcióval az egyedi készítésű fényszobrok mellett több emberi lény életébe vihessen fényt, illetve a szlogenjében megfogalmazott életérzést: Az intimitás luxusát

A Love Lamp márka létrehozója és a kollekció megálmodója, Harcos Andrea rajongása a természetes anyagok iránt egy formabontó, légies és izgalmas, mégis végtelen nyugalmat árasztó, pálmaleveleket idéző kapszula kollekcióban öltött testet, amely egy csillárt, egy állólámpát és egy falikart tartalmaz. 

Inspirációjául legszebb utazásainak élményei szolgáltak: Hawaii esőerdei, Dominika pálmafás tengerpartjai, valamint kedvenc növénye, a nappalijában élő Monstera Deliciosa pálma. Ez utóbbit Pál névre keresztelte, innen a kollekció neve is, amit Andrea spanyol nyelv iránti rajongása jeléül Pablo néven engedtek világkörüli útjára.

A művésznő kedvenc anyagait használta a lámpák megvalósításához: a varázslatos szépségű, amerikai dió és a valódi sárgaréz összefonódásából alkotta meg csapatával a műtárgy szintre emelkedő lámpatesteket.

A kollekció megszületéséhez a legmodernebb csúcstechnológia, és az emberi érintés mágikus kettősét fonta össze. Az ország legjobb szakembereit felkutatva egy fa- és egy fémmegmunkáló csapatot választott ki, akikkel gyönyörű együttműködésben, együtt valósították meg Andrea vízióit. A legmodernebb gépek, a fa és a réz esetében is a tűpontos illesztésekről és a kifogástalan minőségről gondoskodtak, ám az élet és a lehengerlő összhatás a sok-sok órányi emberi érintés, a szakértő kezel által költözött a designer darabokba. A rezet szálcsiszolással, a fát a legjobb minőségű olajjal finishelték, így alkot tökéletes harmóniát együtt e két nemes anyag. A további kiegészítőket, felfüggesztéseket, vezetékeket is az esztétikum és a luxus aranymetszése mentén válogatták össze.

A fény funkciót a piacon kapható legjobb minőségű, energiatakarékos LED-ek és kiegészítőik adják. A tárgyaknak lelket adó fényt az alkotó a tőle megszokott módon gondosan tervezte meg, válogatta össze, majd ő maga szerelte be. 

Hite szerint a fény szinte mindent meghatároz egy enteriőrben: ereje, színe, iránya, magassága, forrása dönti el, milyen hangulatunk, érzéseink lesznek az adott térben.

A Love Lampnél nem szerették volna a designer daraboknál gyakran látott hibát elkövetni, hogy egy gyönyörű luxus tárgy nem látja el megfelelően az eredeti funkcióját. Kollekciójuk mindegyik darabjánál fontos volt, hogy valóban „hasznos” is legyen: állítható fényerősségének köszönhetően a hatalmas pálmalevelet formázó csillár tökéletes fényt ad egy gyertyafényes vacsorához, csakúgy, mint egy nagy családi ebédhez. Az állólámpa óvó ölelésében tökéletes élmény olvasni, de meghitten összebújni is örömet szerez alatta. A falikar pedig, finom, szemet nem bántó fényével, izgalmas árnyékaival minden térbe életet visz.

A kollekció megtekinthető és megrendelhető a Momento Design Showroomban (1036 Budapest, Perc utca 8.).

Lehetőség van a kollekció testre szabására is. Az amerikai dió mellett minden darab rendelhető tölgyből is, egyéb részletek változtatása is lehetséges.
 
Technikai információk

Pablo csillár (függeszték)
 
Méretek: Csillár 139+72x30 cm / Mennyezeti elem 85x7x7 cm
Súly: 12 kg
Anyagok: Tömör, amerikai dió olajozva / Sárgaréz függesztők / Acélhuzal 1,5 m max. belógás / LED szalag 2900K, 2000 lumen / Tápegység, vezérlő
Távirányítóval szállítjuk. 
Szállítási idő: 8 hét

Pablo állólámpa

Méretek: 180x140x45 cm (Pálmalevél 110x40x18 cm / Talp 65x30x8 cm)
Súly: 35 kg (talp vasalat 20kg)
Anyagok: Tömör, amerikai dió olajozva / Szálcsiszolt, lakkozott sárgaréz / Vas betét a talpban / LED szalag 2900K, 2000 lumen / Tápegység, vezérlő
Távirányítóval szállítjuk. 
Szállítási idő: 8 hét

Pablo falikar

Méretek: 33x44x7,5
Súly: 3kg
Anyagok: Tömör, amerikai dió olajozva / Szálcsiszolt, lakkozott sárgaréz / 1 db G9 foglalat izzóval (direkt bekötéshez)
Szállítási idő: 6 hét 

További képekért kattintson a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megszületett a Love Lamp első limitált szériás kollekciója

Megszületett a Love Lamp első limitált szériás kollekciója

A Pablo egy-egy csillárból, állólámpából és falikarból áll.

Rezidenciaprogram hat képzőművész számára

Rezidenciaprogram hat képzőművész számára

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával

Puritán-rafinált terek és genius loci

Puritán-rafinált terek és genius loci

Wekerlei kispiac, kőbányai ügyfélszolgálat és mádi borászat nyert OSSKÁR-díjat. 

Hirdetés