Hirdetés

Folytatódik a Beszélő építészet, a Bánáti + Hartvig Építész Iroda podcastja.

Új epizódokkal jelentkezik a Beszélő építészet, a Bánáti + Hartvig Építész Iroda podcastja. A következő félévben az épített környezet fenntarthatóságát érintő témákat, kérdéseket járják körül. Többek között várostervezővel, ingatlanfejlesztővel, fenntarthatósági tanácsadóval és persze építészekkel is, köztük a BH vezetőivel beszélget majd havi rendszerességgel Molnár Zsuzsanna.

Első podcast-adásukat a pandémia idején készítették. Ezt hat további műsor követte, melyekben foglalkoztak fenntarthatósági kérdésekkel, illetve egy-egy projektjük apropóján beszélgettek például a társasházak építészetről, de a Drechsler-palota történetét is bemutatták meghívott vendégek társaságában. Kis szünet után folytatják sorozatukat. Mivel a fenntarthatóság kérdése – amellett, hogy foglalkoztatja őket –, megkerülhetetlenné is vált, így ezen a vonalon mennek tovább. 

Amikor fenntartható építészetről beszélünk, gyakran fordul elő, hogy az épületeket önmagukban vizsgáljuk, holott nem tekinthetünk el az épületek környezetétől és az azt övező infrastruktúrától sem. Mindemellett az épületeket használó embert se hagyhatjuk figyelmen kívül. Ha így, tágabb kontextusban vizsgáljuk a fenntartható építészetet, számos új szempont kerül fókuszba. Így például az is, hogy milyen kapcsolatban áll a környezettudatosan tervezett épület és a fenntarthatóság mentén megalkotott városi szövet az ember jóllétével.

Vendégük ezúttal Dúll Andrea, az MTA doktora, az ELTE Ember-Környezet Tranzakció Intézetének igazgatója és a BME Szociológia és Kommunikáció Tanszékének egyetemi tanára. A beszélgetésben a Bánáti + Hartvig Építész Iroda részéről Bánáti Béla vesz részt. A műsorvezető Molnár Zsuzsanna.
 

Hallgasd meg te is!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a kecskeméti egyetem campusának bővítése

Folytatódik a kecskeméti egyetem campusának bővítése

A második ütemben egyebek mellett megvalósul majd a kollégium épülete, közösségi, szabadidős terek is.

Az építészet környezetszennyezés?

Az építészet környezetszennyezés?

Zoboki Gáborral indul a MÉSZ és a Madaz podcastje.

Versenybe került Annecy-ban a Moholy-Nagy Lászlóról készült animációs film

Versenybe került Annecy-ban a Moholy-Nagy Lászlóról készült animációs film

A Moholymotion című rövid animáció a Moholy-Nagy 125 eseménysorozat részeként készült el, és a világhírű magyar alkotó életútját mutatja be 125 másodpercben.

Hirdetés