Hirdetés

Saket Sethi építész Mumbai külvárosában tervezte a Sunoo templomházat.

Saket Sethi indiai építész templomházat tervezett Mumbai külvárosába. A Sunoo nevű szentélyhez tetőtéri kert és egy privát istentiszteleti tér is tartozik.

A megrendelő, aki nemrég tért haza Hollandiából, a továbbiakban csak virágokkal és zöldségekkel akarta körülvenni magát, mindezt spirituális környezetben – írja a deezen.com.

A ház különleges tetőt kapott - Fotó: Sagar Padwal

A tetőre kertet terveztek kúszónövényekkel kiegészítve, amelyek függönyként lógnak a homlokzatról, kilátással a környező mezőkre.A tetőkert is egyfajta spirituális út - Fotó: Sagar PadwalA Sunoo felidézi a galaxist - Fotó: Sagar Padwal

Maga a Sunoo templomház betonból és alumíniumlemezből készült, hajtogatott tetővel. A magántemplomot csillogó mozaikkal burkolta, szem előtt tartva a megrendelő kérését.

A kagylót idéző belső tér

A csempézett falak az egyik oldalon kissé kibomlanak, kinyílnak, felfedve az üvegbejáratot, miközben a spirális tér egy kagyló belsejét idézi. A templom tojás formája a Shiva-lingamra, a hindu vallás szent kővére hasonlít, melyet látogatók úgy járhatják körbe, ahogy a hold a bolygó körül kering.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Járókelők a felüljáró alatt

Járókelők a felüljáró alatt

A zsúfolt úthálózatból kivágott zöld teret kaptak Mumbai lakói.

Hímzés terrakottából

Hímzés terrakottából

A közösséget is szolgálja az Abin Design Studio egyszerre ősi és modern külvárosi háza Indiában.

Égetett térháló

Égetett térháló

A tégla kapta a főszerepet az indiai Mind Manifestation designstúdió új irodájában.

Hirdetés