A cseh főváros központi forgatagától nem messze, egy kertben építették fel a kreatív megoldásokat alkalmazó házikót.

A kert, amelyben ezt az építményt létrehozták azoknak a megrendelőknek a tulajdonában van, akik mindössze néhány percnyi sétára élnek egy lakásban, Prága forgalmas részén. Az volt a céljuk, hogy egy olyan faházat hozzanak létre, amely funkcionális, menedéket nyújt a rossz idő elől, kompakt méretű és akár egy-egy nyári éjszakát is el lehet tölteni benne.

A megbízott BYRÓ architekti stúdió további feladata volt a tervezéskor, hogy télen növényeket lehessen benne tárolni, míg a melegebb időszakban kikapcsolódásra alkalmas legyen, a felhasználóit közel engedve a természethez. A 20 négyzetméter nettó alapterületű faház az eredetileg itt álló, romos házikó alapjaira épül.

2020-ban indult a Garden Pavilion projekt és 2023-ban fejezték be az építkezést. Nincs rákötve semmilyen közműre, a minimális áramszükségletet napelem biztosítja. A kétszintes faház alig 5 méter magas, benne könyvespolccal és alvásra alkalmas kialakítással. Az ablakoknak és a polikarbonát panelnek köszönhetően lecsukott oldalfallal sem klausztrofób élmény bent tartózkodni.

További képek a cikk végén található galériában!

Forrás: Linka sajtóinformáció
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Külvárosi romantika

Külvárosi romantika

Századelős villa újjászületése Prágában.

Villamossal a jövőbe

Villamossal a jövőbe

Parametrikus design Prágában.

Növények poézisa

Növények poézisa

A „Poetizer” – költészeti témájú közösségi oldal – irodái Prágában.

Hirdetés