Új kedvenccel bővült Prága kulináris térképe: online és élőben is várja vendégeit a Manifesto Market.

A prágai, brnói, valamint pozsonyi székhellyel rendelkező CHYBIK+KRISTOF stúdió célja, hogy egyfajta hídként összekapcsolja a közösségit a városi, valamint a magántulajdonban lévő terekkel. Pontosan erre az attitűdre volt szükség a 2018-ban alapított Manifesto Market újgenerációs márka legújabb, Prága Andel negyedében megépült, a helyszínről elnevezett létesítményénél is.
 

 

A Manifesto Market elhivatott a városszéli, elhagyatott területek fejlesztésében. Beruházásaik kortárs szellemben, környezettudatos szemlélettel, a designt előtérbe helyező építészeti megoldásokkal operálnak. Felszolgált, vagy online megrendelhető ételeikkel, italaikkal, zenei-kulturális kínálatukkal, készpénzmentes világukkal a teljes kikapcsolódás élményét teremtik meg vendégeik számára. A CHYBIK+KRISTOF stúdióval együttműködésben ismét egy elhanyagolt városrész válhatott vibráló, élettel teli piactérré, „étkezőparadicsommá” – most épp Prága bevásárló-, üzleti- és szórakozónegyedének szívében – Andelben.

 

 

A Manifesto-ra jellemző környezettudatosság már az anyagfelhasználásban is megjelenik: az új, Andelben lévő vásártér a korábbiból áthozott építőanyagokat – lámpatesteket, alumíniumlemezekkel burkolt egységeket, bútorokat – is beépítették. A tudatosan átépíthetőre tervezett, moduláris szerkezetű létesítmény formavilága jó ízléssel illeszkedik a már meglévő építészeti alapokhoz, a fényes, hullámzó homlokzatok és a türkiz rácsszerkezet már önmagukban is látványosak és figyelemfelkeltők. A fa emelvény nemcsak elrejti az ideiglenes műszaki infrastruktúrát, hanem az akadálymentesített megközelítést is lehetővé teszi. A másik két korábbi Manifesto Market-hez hasonlóan, ez is 100%-ban megújuló forrásból származó energiát használ.

 

 

A Manifesto egységeire általánosan jellemző, hogy egyedi megoldásokkal, zöld környezetben várja vendégeit, nincs ez másképp az Andel esetében sem. A CHYBIK+KRISTOF által tervezett terekben az online és a betérő vendégek egyaránt megtalálják a kikapcsolódáshoz megfelelő környezetet, érkezzenek akár a környék zsúfolt lakónegyedeiből, vagy akár távolabbról. Egy kellemes koktél mellett ücsörögni, változatos ételkínálatból válogatni, miközben körbevesz a zene, a mozi, a művészet – új és mégsem az, de mindenképpen kellemes.

 

 

Chybik+Kristof | Web | Facebook | Instagram
Manifesto Market
 | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Chybik+Kristof

 

 

További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Művészet a magasban

Művészet a magasban

Ipari előképeket idéző magángaléria Besztercebányán.

Megtestesült vásártér

Megtestesült vásártér

Új kedvenccel bővült Prága kulináris térképe: online és élőben is várja vendégeit a Manifesto Market.

A Seuso-kincs a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Seuso-kincs a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Seuso-kincs Magyarországra érkezett részét a Magyar Nemzeti Múzeumban állították ki. A kiállítás belsőépítészeti kialakítását, installációját Jerger Krisztina művészettörténész koncepciója alapján a Narmer Építészeti Stúdió tervezte. A KÖZTI Zrt. építészeti tervei ehhez biztosították az építészeti/szakági hátteret. Cikkünk az Octogon magazin 171-es (2021/7-es) lapszámából.

Hirdetés