Hirdetés

Méghozzá a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon.

Hétvégén rendezték a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítást, amelynek első napján átadták az Év fürdőszobája 2020 tervezői pályázat szakmai- és közönség-díjait. 52 gyönyörű, köztük számos innovatív pályamű érkezett be, melyek kiválóan megmutatják, hogyan vált a fürdőszoba fokról fokra a tisztálkodás mellett az otthoni pihenés színterévé is.

A Pongó Krisztina/Magyar Tibor tervezőpáros nyerte meg Az év fürdőszobája 2020 tervezői pályázatot. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen a szakmai zsűri értékelése szerint a második helyen Kiszely Beáta, a harmadikon pedig Zámbó Tímea végzett. Összesen 52 pályázat érkezett be, a közönségszavazást Mihálydeák Krisztina nyerte. Különdíjban részesült Szilágyiné Krisztina, Blaskóné Rédei Orsolya, Barabás Adrienn, illetve Mihálydeák Krisztina.

A díjazottak - Fotó: Közlemény

A kiállítás egyik érdekessége az a teszt volt, amelynek kitöltésével bárki kideríthette, melyik fürdőszoba stílus illik hozzá a leginkább.

Összesen 12 kérdésre kellett kiválasztani a két lehetséges válasz egyikét, majd a program értékelte az eredményt, vagyis az egész valóban csak néhány percet vett igénybe, ám annál szórakoztatóbb volt. Mi több, a teszt kiértékelését a helyszínen berendezett négy enteriőr jóvoltából testközelből átélhették a látogatók.

A Lakberendezők Országos Szövetségének standján profi lakberendezők tanácsait kérhették a látogatók fürdőszobájuk, vagy akár az egész otthonuk berendezéséhez. 

Megjelent több újdonság, trend is:

  • A mini jakuzzi langyos vízében töltött idő a születés előtti biztonságos hónapokra emlékezteti a babát, ami így nyugalmat, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre. A babák és gyerekek számára speciálisan kialakított jakuzzik ma már elérhetők számos méretben, különböző funkciókkal.
  • Akár kicsi, akár nagyobb méretű a fürdőszoba, manapság már mindenki igyekszik wellness funkciókat is becsempészni ebbe a helyiségbe. Kisebb méretű szaunákkal, infrakabinokkal mindez jól megvalósítható.
  • Az élénk színek legalább annyira divatosnak számítanak, mint a dús mintájú, dinamikus megjelenésű felületek, melyekkel a fürdő egyedi hangulatot kap. A szaniterek színei között változatlanul népszerű a fehér, de egyre kedveltebb a fekete és szürke, akár matt felülettel.
  • Ha burkolt felületekről beszélünk, ma már nyugodtan túlléphetünk a csempe adta kereteken. Ráadásul úgy, hogy még a markáns stílusjegyekről sem kell lemondanunk, ha például indusztriál hangulatot szeretnénk, akár a fürdőszobában, akár magában az épített zuhanyzóban is bátran alkalmazhatjuk ehhez a speciális, 100 százalékban vízálló festékeket.
  • A modulárisan tervezett fürdőszobabútorok egyre inkább felváltják az egyszerű polcokat. Az új rendszerben a szekrények tetszés szerint kombinálhatók.Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Díjazták az Év fürdőszobáját

Díjazták az Év fürdőszobáját

Méghozzá a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon.

A relaxációt költséghatékonyan segítő módszerért járt a fődíj

A relaxációt költséghatékonyan segítő módszerért járt a fődíj

Fenntarthatóbb és költséghatékonyabb fürdőszobai környezetet teremthet a MOME-s hallgató nemzetközi díjas terve.

Fókuszban a fürdőszobák
  • 2019-06-14 09:00
  • Deco

Fókuszban a fürdőszobák

Komoly, vicces, modern vagy rusztikus - válogatás a frankfurti ISH kiállítás legjobb fürdőszobáiból.  

Hirdetés