Hirdetés

A Smart13 közel a Lehel piachoz és a Westendhez, ugyanakkor mintegy karnyújtásnyira a Városligettől, irigylésre méltó lokációval rendelkező okos otthonokat és bérlehető lakásokat egyaránt kínál.

Modern, új építésű házban még egy kisebb lakás is nagy érték – nem is beszélve a Smart13 projektről, ami Angyalföld legdinamikusabban fejlődő városrészében épült, és amelynek épületei egy kizárólag a lakók számára kialakított, kellemes, zöld park körül magasodnak. Cikkünk az Octogon Deco 2020/5. lapszámából.

Angyalföldön a szürke, lerobbant épületek, műhelyek, elhanyagolt grundok helyét ma már elegáns lakóparkok, üzletek, irodaházak és játszóterek népesítik be. Szemlátomást megújulóban van ez a városrész – bármerre nézünk, szimpatikus, élettel teli nyüzsgés mindenfelé. A város, élő szövetként terjeszkedik, eközben értékes területeket fedez fel magának, utat nyitva egy korszerűbb, kulturáltabb életformának. A Smart13 közel a Lehel piachoz és a Westendhez, ugyanakkor mintegy karnyújtásnyira a Városligettől, irigylésre méltó lokációval rendelkező okos otthonokat és bérlehető lakásokat egyaránt kínál.

A nappali helyét a kanapé mögötti falszakaszt borító, színes és geometrikus mintájú, egész falat borító tapéta jelöli ki a többfunkciós térben – kényelmes lounge fotellel és lerakóasztalokkal egészül ki.

Ellentétben a túlzsúfolt panelekkel és kevésbé jól sikerült lakóparkokkal a tervezők ennél a projektnél arra is ügyeltek, hogy az épületekben ne legyen több mint negyven család házanként. A Szabolcs utcai lakópark egyik épületének második emeleti, tágas, belső udvarra néző, délkeleti tájolású lakásának teljes berendezését Hainfahrt Eszter tervezte. Régi ismeretség köti a lakás tulajdonosához a tervezőt, több korábbi, sikeres megbízással a háttérben, így az új munka a kölcsönös bizalom és megbecsülés jegyében született.

Visszafogott, semleges színek és natúr frontok jellemzik a beépített konyhabútort, míg a hozzákapcsolódó karakteres étkezőasztal és a lágy vonalvezetésű, világoskék székek könnyed, laza hangulatot teremtenek a nappalival közös térben.Bár a színpárok egy kissé hűvösebbek, a merész színek és a geometrikus minták a hálószobában is megjelennek, hogy folytassák a lakás vidám, játékos hangulatát.

Eszter szabad kezet kapott, az amúgy befektetésként vásárolt, kiadásra szánt lakás berendezéséhez, mégis a tervezés szinte vakrepülést jelentett, mivel az elhúzódó építkezés miatt csak a tervezést követően volt lehetőség a helyszín méreteinek ellenőrzésére, a fényviszonyok, és a környezet közvetlen megtapasztalására.

Mikor az átadás alkalmával kiderült, hogy meghatározó stíluselemként a terasz sárga korlátot kapott, és az tökéletesen harmonizál a lakásbelső egészével – a tervező ugyanis fiatal, aktív életet élő bérlőkre formálta a belső tereket – a koncepció egésze sikeresnek bizonyult. Ennek megfelelően vidám, laza hangulatot alakított ki a lakásban – élénk színekkel, geometrikus mintákkal és könnyed bútorokkal.

A sötétkék ágytakaróval higgadtabbá tett hálóban trükkös falfestés teszi még kuckósabbá a hangulatot – szintén a kék egy újabb árnyalatát vonultatva fel, ezúttal falfesték formájában.A lágyan ívelt gömbölyded mosdóhoz jól illik az egyszerű és letisztult, kör alakú fali tükör a fürdőszobában, ahol a fiatalos stílust mindössze egy vagány kép jeleníti meg a falon.

Az életvidám sárga színfoltok minden helyiségben megjelennek – hol visszafogottabban, hogy ne zavarják meg a szoba nyugalmát, máshol, mint a közösségi terekben is, jóval hangsúlyosabban, hogy érzékeltessék a belső terek lendületes, laza és energikus hangulatát.

Két egymástól eltérő ágyat helyeztek el a másik hálóban, amiket az egyforma ágytakaró, a díszpárnák és a lerakóasztalok hoznak közös nevezőre.


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Magyar tervezők egyedi grafikái a Dürer Kertet támogató merchandise termékeken

Magyar tervezők egyedi grafikái a Dürer Kertet támogató merchandise termékeken

A változatos grafikájú termékek megvásárlásával az új Dürer Kert nyitását segíthetjük.

Szeretnél egy Excaliburral harcoló János vitézes plakátot, esetleg Jim Jarmusch első filmjének falragaszára vágysz?

Szeretnél egy Excaliburral harcoló János vitézes plakátot, esetleg Jim Jarmusch első filmjének falragaszára vágysz?

Akkor semmiképpen ne maradj le az ötödik FALRA FEL! plakátaukcióról!

„Ybl úgy élt, mint én – nem dokumentálta magát”

„Ybl úgy élt, mint én – nem dokumentálta magát”

Interjú Zoboki Gáborral az Operaház felújításáról.

Hirdetés