Az igazán nagy bővülést az elkészült szállodák értékében azonban 2020-ra várják.

Jelentős növekedés volt tapasztalható a hazai szállodaépítésekben tavaly, minden eddigi rekordot megdöntött az építési fázisba lépő beruházások összértéke - olvasható az EBI Építésaktivitási Jelentésben. 2019-ben összesen 77 milliárd forintot tett ki a megindult kivitelezések összege, ami már a 2017-es és 2018-as évhez képest is 77-83%-os bővülést jelentett.

Az előbb említett összeg 52-48%-os arányban oszlott meg a főváros és az ország többi része között, összesen több mint 40 milliárd forint értékben kezdődtek meg szállodaépítési munkák Budapesten, és 37 milliárd forint volt a vidéki Aktivitás-Kezdés.

Budapesten kívül 2019-ben majdnem háromszor olyan értékben indultak szálloda-kivitelezések, mint egy évvel korábban, az EBI Építésaktivitási Jelentés elemzőinek összesítése alapján.

Kezdetét vette például a Zánkai Erzsébet-tábor és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor megújulása, az esztergomi Mária Valéria Hotel építése és Balatonszemesen a Parti sétány üdülő beruházás, a fővárosban pedig többek között a Dorottya Hotel és Residence, az A52 Hotel és a B&B Hotel kivitelezése. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően a szállodai Aktivitás-Kezdés várhatóan a 2020-2021-es időszakban is magas maradhat, a meghirdetett program ugyanis további forrásokat biztosít a szálloda-beruházásokhoz.

Az igazán nagy bővülés az elkészült szállodák értékében azonban 2020-ra várható majd az ibuild.info építési projektadatbázis számai alapján. 2020-ban fejeződhet be ugyanis a tervek szerint például a Matild Palota felújítása, a Hotel Akadémia, az E12 Hotel, és a W Budapest Hotel kivitelezése, valamint a 2019-ben elindult Józsefvárosi Telefonközpontból kialakított szálloda és a balatonszemesi Parti sétány üdülő beruházás is.

Forrás: tervlap.hu, EBI Építésaktivitási Jelentés
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Hilton újabb szállodát nyit Budapesten

A Hilton újabb szállodát nyit Budapesten

A DoubleTree by Hilton hotellánc hat új szállodával bővül Európában.

Jelentős visszaesés a társasházi lakásépítésekben

Jelentős visszaesés a társasházi lakásépítésekben

Változást hozott a megugrott áfakulcs.

Szögtörés

Szögtörés

Minaro Hotel MGallery épülete Tokajban

Hirdetés