Holland szünet

Marcel Wanders felfüggesztette tervezőstúdiójának működését.

Marcel Wanders holland designer 2002-ben alapította stúdióját. A Marcel Wanders Studio az elmúlt húsz évben több, mint 1900 projektben lámpatesteket, bútorokat, belsőépítészeti terveket és művészeti installációkat adott a világnak. A tervező 2022 tavaszán arra az elhatározásra jutott, hogy határozatlan időre leállítja az amszterdami stúdió tevékenységét. Az 58 éves Wanders lépése a Moooi-t nem érintette, a saját tulajdonában álló designmárka működtetésében továbbra is tevékenyen részt vesz.
 


Bár már korábban is voltak hasonló gondolatai, Wanders végül pár hónappal Mallorca-n történt súlyos autóbalesetét követően döntött.

„Tavaly év végén történt velem valami, ami ezeket a belső hangokat felerősítette. (…) Megsérültem egy mallorca-i autóbalesetben, és még mindig lábadozom, de már önmagában az is orvosi csoda, hogy most nem kerekesszékben ülök itt” – idézte fel a tervező a nehéz évzárást.


„Kevesebb dolgot akarok csinálni. (…) Úgy határoztam, hogy egy időre befagyasztom az amszterdami stúdióm tevékenységét” – kommentálta döntését a sztárdesigner. A holland stúdió felfüggesztésével egy időben az alkalmazottakról is gondoskodnia kellett Marcel Wandersnek. Gabriele Chiave kreatív igazgató már sikeresen továbblépett, a többi alkalmazott számára pedig rendelkezésre áll egy támogatási tervezet, ami segíti őket karrierjük folytatásában.

 


„Évek óta elégedetlenséget érzek és sürgető vágyat a változtatásra. (…) Harmincöt éve tartó karrierem során több száz projektben vettem részt, de most már tudom, a jövőben kevesebbet szeretnék vállalni. (...) Nem fordulok el a design világától. Továbbra is alkotok. Csak kevesebbet” – foglalta össze gondolatait korunk egyik legmeghatározóbb tervezője.

 

 

Marcel Wanders | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: DeZeen

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

30 éves a Droog

30 éves a Droog

Design vagy nem-design?

Holland szünet

Holland szünet

Marcel Wanders felfüggesztette tervezőstúdiójának működését.

We are BE LIGHT! – „Sok ezer megawattot spóroltunk meg”

We are BE LIGHT! – „Sok ezer megawattot spóroltunk meg”

Bemutatkozik a BE LIGHT! világításvezérlési divíziója – interjú Kis Ádám csoportvezetővel.

Hirdetés