Újabb terminálkapcsolatú szálloda nyílik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Újabb hotel építése kezdődött el a WING fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE, az Aspectus Architect tervei alapján. A 8000 négyzetméter alapterületű, 167 szobával rendelkező funkcionális designhotel az üzleti céllal utazóknak és a turistáknak egyaránt kiemelkedő vendégélményt nyújt majd, a minőségi szolgáltatásoknak és a bővülő konferenciakapacitásnak köszönhetően.
 


Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel 2018-ban nyitotta meg kapuit, a WING Zrt. fejlesztésében, a Budapest Airporttal együttműködve. A 145 szobás szállodát fennállása óta többszörösen díjazták, a szakmai elismerésekre és az eredményes működésére alapozva pedig egy újabb, szintén a WING fejlesztésében megvalósuló, TRIBE érkezik a repülőtérre, várhatóan 2025-ös átadással.

A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt majd gasztronómiai élményt és kilátást. 

„A cégcsoportunk fejlesztésében megvalósult repülőtéri ibis Styles Hotel már a kezdetektől fogva szinte teltházzal üzemel, kimagasló vendégértékelés mellett. A fennálló vendégigényekre és az elért sikerekre alapozva érkezik 2025-ben a TRIBE hotel. Ez lesz a brand második egysége Magyarországon, a szintén általunk fejlesztett Liberty vegyesfunkciós épületében lévő szálloda mellett. A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében; a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra. Több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója. 

„Budapest egy gazdag történelmi örökséggel bíró város és egyben egy jelentős regionális üzleti központ is. Az ibis Styles Budapest Airport Hotel folyamatos sikere is ezt bizonyítja, miszerint a főváros egyre népszerűbb a szabadidős és a vállalati utazók körében egyaránt. A Budapest Airporttal együttműködésben épülő második szállodával megerősítjük az Accor jelenlétét Közép- és Kelet-Európa egyik stratégiai fontosságú célállomásán, amely pedig egy egyedülálló lehetőség arra, hogy az egyik leggyorsabban növekvő márkánk, a TRIBE portfólióját Magyarországon is bővítsük” – mondta Frank Reul, az Accor kelet-európai fejlesztési alelnöke.


A TRIBE márka élen jár a megfizethető áron elérhető, elegáns, funkcionális designszállodák között. A repülőtéren megvalósuló hotel 8000 négyzetméter alapterületen 167 szobával várja majd az utazókat, a márkára jellemző közösségi szolgáltatásokkal és kortárs design koncepciójával. A hotel kibővített szolgáltatásait elsősorban az üzleti célközönségre, illetve az átutazókra szabja, és a vendégek maximális kényelmét helyezi fókuszba; a tágas étterem és a lounge terület összesen 140 fő, míg a terasz 60 fő befogadására lesz alkalmas. 
 


Az új szállodaépület tovább viszi az ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, elegánsan összekötve a két épületet – a tervezőiroda ezúttal is az Aspectus Architect. Belsőépítészeti szempontból a TRIBE új irányt jelöl ki, eltérve a meglévő, letisztult ibis Styles enteriőr designjától. A nemzetközi TRIBE standardot követve egy merészebb és lendületesebb belsőépítészeti koncepció kerül megvalósításra, amiért az Ester’s Partners felel.

A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik; egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon. A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok pedig már megkezdődtek.


Forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

40 éves szolgálat | Graphisoft

40 éves szolgálat | Graphisoft

Születésnapja alkalmából nyilvánosságra hozta jövőbeli, online terveit a Graphisoft.

Meg nem épült Budapest

Meg nem épült Budapest

Vajon milyen lenne ma Budapest, ha egészen más tervek formálták volna a város látképét? 150 év közlekedési víziói a június 21-én nyíló kiállításon, az Északi Járműjavítóban.

Hirdetés