Az Arch-Studiót megihlette Miyazaki Hayao csodálatos világa. 

Az Arch-Studio egy véletlen munkaközi mentést is közzétett a III. kerületben készülő társasházi projektjéről: a képek hangulata ugyanis nagyon emlékeztette a csapatot a Studio Ghibli „csodálatos világára”, úgyhogy nem is hagyták ki a ziccert, még megosztás előtt rátették a Chihiro Szellemországban egyik figuráját, az Arcnélküli szellemet, illetve néhány Totorót.

Forrás: Arch-Studio

Miyazaki Hayao Oscar-díjas japán rajzfilmrendező sorra készíti a klasszikusokat (Chihiro Szellemországban, A vándorló palota, Totoro - A varázserdő titka, Nauszika - A szél harcosai). Az Arch-Studio pedig egy újbudai építésziroda, amely éppen Óbudára tervez társasházat. A rajzok hangulata annyira emlékeztette a csapatot Miyazaki világára, hogy még a munka közben rátették az egyik képre a Chihiro Arcnélküli szellemét, illetve néhány Totorót.

A képet csak a Facebookon közölte a stúdió, a hivatalos honlapon már nem szerepel - ott inkább a leendő lakók stilizált ábrázolását láthatjuk.

Ugyanakkor a projekt koránt sem csak az Arcnélküli miatt érdekes: a déli fekvésű, kertvárosias, lejtős telekre egy kétlakásos lakóépület és egy egylakásos családi ház kerül majd. Az előbbi a telek déli oldalán egy nyitott lépcsőn keresztül közelíthető meg, az utóbbi pedig az északi oldalon, egy tereplépcsőn át.

Mindkét épület elrendezése egyszerre tűnik játékosnak és praktikusnak: az alsónál mindkét lakás közösségi funkcióit a dél-nyugati panoráma felé helyezték el, a teraszokat pedig a túlnyúló lapostetők árnyékolják. A felsőnél ugyanezek a fedett terasszal összekapcsolt alsó szinte kerülnek, míg a hálószobák és a közlekedő a bejárattal együtt a felső szintre.

„Az épületek egyszerű, kompakt tömege fehér vakolat felületképzést kapott, így is egységesítve, azonos épületként kezelve azokat – írja a honlap. –

Fontos szempont volt továbbá a nagy üvegfelületek alkalmazása, hogy ezzel is intenzívebbé tegyük a meglévő kertkapcsolatot, valamint kiemeljük a páratlan kilátást.”

 Társasház, III. kerület

Vezető tervező: Vesztergom Ádám
Munkatársak: Csizik Petra, Pető Boglárka

Tervezés éve: 2019
Lépték: 380 m2
Látványterv: Arch-Studio
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A BIVAK munkája nyerte a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye pályázatot

A BIVAK munkája nyerte a Hortobágyi Deportálások Emlékhelye pályázatot

Hortobágy község belterületén mintegy 3,2 hektáros területen jön létre az emlékhely, ezen belül a kiállítótér 1100 négyzetméter lesz.

Miyazaki szelleme egy óbudai látványterven

Miyazaki szelleme egy óbudai látványterven

Az Arch-Studiót megihlette Miyazaki Hayao csodálatos világa. 

Újabb balatoni falu rendelt el építési tilalmat

Újabb balatoni falu rendelt el építési tilalmat

„Örökre megváltozna Szentantalfa látképe, hangulata, mindaz, amit szeretünk benne.”

Hirdetés