Építészet és környezet egymásba árámlása.

Caspar Schols ANNA kabinjai 2016 óta nyűgözik le az építészet és a természet szerelmeseit. Az első csúszkás faházat Schols az édesanyja számára tervezte, és akkora sikert aratott, hogy egy sor kereskedelmi forgalomban kapható kabinszerkezetet alakított ki belőle. Most elkészült a legújabb verzió, ami egy kompakt otthonként funkcionál. 

 


Az új ANNA, földszintes, félemeleti hálórészekkel, konyhával, fürdőszobával és szabadtéri zuhanyzóval rendelkezik. Csúsztatható kettős héjával teljesen bezárható, félig vagy teljesen kinyitható a természet felé.

„Nem kínálunk elektronikusan nyitható változatot az ANNA-ból, elengedhetetlen a saját izomerő használata. Az egész test részt vesz a kabin kinyitásában, ami felkészíti az agyat arra, hogy megnyíljon és kapcsolódjon a természetes környezethez ” – vallja Schols.


A minden évszakhoz alkalmazkodó, modulárisan kialakított keretrendszer körülbelül ötnapos helyszíni telepítési időt vesz igénybe, ökológiai lábnyoma pedig minimális. A kabin a szerelt csomópontjainak köszönhetően bármikor szétszerelhető és mozgatható anélkül, hogy nyomot hagyna a természetben, miközben minden alapanyaga újrahasznosítható. Az alacsony szállítási lábnyom biztosítása érdekében az ANNA kabin egyedi alkatrészeinek 80 százaléka digitális fájl segítségével helyben gyártható a világ minden táján.

„Télen a szigetelt faburkolata úgy tartja bent a meleget, mint egy vastag télikabát. Tavasszal vagy ősszel az üveg kívül tartja az esőt, vagy beengedi a napot, hogy felmelegítse a teret. Ha túlságosan felmelegszik a kabin, akkor elcsúsztathatjuk a fából készült réteget, hogy blokkolja a napot, vagy kinyithatjuk az üvegréteget, hogy beengedjük a hűvös szelet ” – mondta Schols.

 

Caspar Schols I Web | InstagramForrás: Yankodesign
 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fatörzset ölelő finn kabin

Fatörzset ölelő finn kabin

A fenntartható utazás gondolata ihlette a Polestar fára épített kunyhóját.

Emberi fészek sk

Emberi fészek sk

Az ezermester dizájner 9 négyzetméteres erdei kabint épített a finn erdőben.

Kis léptékben

Kis léptékben

Kabinházak és egyebek a természet lágy ölén.

Hirdetés