Hirdetés

Az útvonalak nagy része átlagos városi biciklivel is bejárható.

Bárki által, bármilyen kerékpárral bejárható városi bringaútvonalak térképét állította össze a Kerékpárosklub Budapesten. A városi bringakörök térképe kijelölt kerékpáros útvonalakat, kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig. 

A Kerékpárosklub szerint idén rengetegen ültek kerékpárra, de sokan nem tudják, merre várják őket kijelölt bringás útvonalak, vagy épp érdekes helyi úticélok. Nekik állították össze a Budapest Bringakörök térképet,

amin természetes és épített örökséget, zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntettek. 

A bringakörök gyakorlásnak is jók, hiszen többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át forgalomcsillapított utcákig.

Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket a térképen is feltüntették. Az egyes útvonalakat különféle színekkel jelölték, az egyes pontokra kattintva a kapcsolódó leírásokat is elolvashatod, a térképért kattints ide

Forrás: Magyar Kerékpárosklub
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült az univerzum legnagyobb 3D-s térképe

Elkészült az univerzum legnagyobb 3D-s térképe

És kik hozták létre? Magyar asztrofizikusok Hawaii-n: Beck Róbert és Szapudi István.

Sikeres volt a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold küldetése

Sikeres volt a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold küldetése

A sűrűbb légkörbe érkezve 2020. szeptember 28-án megsemmisült.

Egy térképen Budapest kortárs épületei

Egy térképen Budapest kortárs épületei

A Budapest Legenda nevű weboldal a szakma, és az építészet iránt érdeklődő laikus közönség számára egyaránt hasznos információkat hordoz.

Hirdetés