Hirdetés

Az új galéria terek a fiatalok számára demokratizálják a gyűjteményt

A brit Gibson Thornley Architects és Purcell stúdiók befejezték a londoni V&A Fotográfiai Központot, amely egy kétszintes könyvtárat és egy hatalmas camera obscurát is magában foglal.

 

 

A Dél-Kensingtonban található központ a Victoria és Albert Múzeum átfogó Jövő Tervének része. A projekt a látogatói létesítmények és galériák korszerűsítését tűzte ki az eredeti történelmi struktúrák megőrzésével. A Gibson Thornley Architects és a Purcell részvételével a V&A Fotográfiai Központ projektjének utolsó szakasza zárult most le. 

 

 

„A V&A az Egyesült Királyság egyik legszebb és leginnovatívabb múzeumi helyszíne, így a tervezési folyamat a múlt és a jelen közötti beszélgetéssé vált, amely ünnepli az eredeti részleteket, de kortárs designnal egészíti ki őket” – mondta Matt Thornley, a Gibson Thornley társalapítója.

 

 

A Gibson Thornley Architects a Purcellel együttműködve feltárta és helyreállította az eredeti épületet, majd olyan kortárs elemeket vezetett be, amelyek utalnak és kiegészítik a múzeum meglévő szerkezetét.

Az új bejárat közvetlenül egy nagyméretű, multimédiás terembe vezet, amely a Royal Photographic Society könyvtárának otthont adó, kétszintes olvasóterem mellett helyezkedik el. Az olvasóteremben egy magasított sétányt építettek be, amelyet a V&A vasműgyűjteményére utaló, sárgaréz rudakkal kikészített korlátok szegélyeznek. A hét új galériateret a történelmi épülethez illeszkedő parketták és boltívek kötik össze.

 


 

Forrás: Dezeen

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meghalt Frisnyák Zsuzsa

Meghalt Frisnyák Zsuzsa

A muzeológus, közlekedéstörténész az új Közlekedési Múzeum állandó kiállításának tervezésén dolgozott.

Szerves kapcsolódás – a Deichler Jakab Stúdió finnországi múzeumterve

Szerves kapcsolódás – a Deichler Jakab Stúdió finnországi múzeumterve

A Sara Hildén Művészeti Múzeum pályázati anyaga a Deichler Jakab Stúdiótól.

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

„A terveknek kell alkalmazkodniuk a városhoz, és nem fordítva” – indokolta az önkormányzat döntését Janet Sanz polgármester-helyettes.

Hirdetés