2021-ben kezdik a forgalmazását.

Az elektromos hulladék az egyik fő környezeti szennyező napjainkban, 2020-ban mennyisége világszerte elérte az 50 millió tonnát, 2050-re pedig meghaladja a 150 millió tonnát, ha nem teszünk valamit. Megoldás lehet, hogy a feleslegessé vált anyagokat nem hulladékként kezeljük, hanem újrahasznosítjuk őket - vallja a Vollebak „futurisztikus” divatmárka, amely ennek szellemében szemétnek titulált anyagokból készített menő órát (Garbage Watch).

A cég szerint a kidobott elektromos anyagok olyan nemesfémeket tartalmaznak, mint például az ezüst, a platina, a réz, a nikkel, a kobalt, az alumínium és a cink, meghökkentő, de igaz: a világ aranykészletének 7%-át az e-hulladékok rejtik.

A Garbage Watch története tehát azzal az egyszerű felismeréssel kezdődött, hogy mi van akkor, ha a szemét valójában nem is szemét, hanem remek alapanyag?

Ez az oka annak, hogy minden, ami a Garbage Watch alapanyagát képezi, valaha teljesen más funkciót töltött be: alaplap volt egy számítógépben, mikrochip egy okostelefonban vagy vezeték egy televízióban. A Garbage Watch azonban egy jó lehetőség arra, hogy újraértelmezzük mindazt, amit eddig a termelési láncról és a hulladékról gondoltunk. Az óra forgalmazását 2021-ben kezdik meg, a várólistára itt lehet feliratkozni.

Ha kíváncsi vagy rá, milyen az, ha ruhát készítenek elektromos hulladékból, kattints ide

Forrás: Vollebak 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

MOME-s tervezőpáros Jemenben

MOME-s tervezőpáros Jemenben

Welcome to Socotra

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Telekes Tamás a concept kategóriában nyerte el a rangos designdíjat.

Szemléletes ábrák kerülnek az egyszerhasználatos műanyagokra

Szemléletes ábrák kerülnek az egyszerhasználatos műanyagokra

Egy 2019-es európai uniós irányelvet ültetnek át a gyakorlatba a nyártól.

Hirdetés