Egy 2019-es európai uniós irányelvet ültetnek át a gyakorlatba a nyártól.

Érzékletes ábrák hívják fel a figyelmet az egyszerhasználatos műanyagok környezetre gyakorolt hatására – írja a Denkstatt Hungary közösségi oldala.

Július 3-tól új, harmonizált, szemléletes jelöléseket lesz szükséges elhelyezni az egyszerhasználatos műanyagtermékek (egészségügyi betétek, tamponok, tampon applikátorok, nedves törlőkendők, szűrős dohánytermékek és italpoharak) csomagolásán – írja a körkörös gazdasággal, erőforrás gazdálkodással foglalkozó tanácsadó cég.

A 2019-es európai uniós irányelv célja többek között az egyes műanyagtermékek környezetre, különösen a vízi környezetre, valamint az emberi egészségre gyakorolt hatásának megelőzése és csökkentése, továbbá a körforgásos gazdaságra történő átmenet támogatása.

Az irányelv jelölési követelmények meghatározásával kívánja felhívni a figyelmet a műanyagok jelenlétére a termékben, valamint a termék hulladékának környezetre gyakorolt negatív hatására. A jelöléselhelyezési rendeletről ezen a linken olvashattok.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Városi autó újrahasznosított műanyagból

Városi autó újrahasznosított műanyagból

A Birò O2 olyan, mint egy tiszta oxigén buborék, amely csendben mozog városainkban.

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Kényelmes, vagány, újrahasznosítható cipő

Nagy Ádám polimer cipőkollekciót tervezett elsősorban vízpartra, de miért ne hordhatnánk akár városban is? Ezen a héten mindenesetre felpróbálhatod.

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Magyarok terveztek emlékművet Lisszabonban

Kovács Gábor és Nyul Dávid emlékműve az 1755-ös földrengésről emlékezik meg, mely során a város nagy része megsemmisült.

Hirdetés