Hirdetés

Telekes Tamás a concept kategóriában nyerte el a rangos designdíjat.

Telekes Tamás Line Watch órája Red Dot díjat nyert concept kategóriában: a tervet a parametrikus építészet ihlette, de az óra nemcsak formailag, hanem gondolatilag is visszautal az időre. 

A projekt egyenlőre csak papíron, és digitálisan létezik, de a díj előtt is nagy volt az érdeklődés iránta az online felületeken - nemcsak az egyéni felhasználók között, de egy külföldi óragyártó is megkereste a magyar tervezőt. „Ezek után támadt a gondolat, hogy nevezzem az órát, és megmérettessem nemzetközi szinten” – írta az Octogonnak Telekes Tamás.

Építészet ihlette

A Line karóra koncepcióját az egyszerű, természetes formák és a parametrikus építészet ihlette – mesélte Telekes Tamás. – Ezek a természetes és lágy, szabályos, mégis izgalmas vonalak fontos szerepet játszottak az óra testének alakításában. 

Nemcsak formailag, hanem gondolatilag is visszautal az eltelt időre, ami nélkülözhetetlen volt a természet lenyűgöző formáinak létrehozásában.

A szokásos órajelek tulajdonságainak átalakításával a rendszeres és modern bordázat lehetővé teszi az idő leolvasását. A színváltozatok megalkotásakor a természet könnyed és elegáns pasztell színei kerültek előtérbe.

A Red Dot Award Design Concept szingapúri díjátadója a 2020-as évhez hasonlóan az idén is elmarad a járvány miatt, ám online keretek között megünneplik a díjazottakat október 20-21-én.

Nyár közepén kapták meg az értesítőt a nyertesek, majd szeptemberben hivatalosan is megérkezett a díj. Idén 4110-en neveztek 49 országból a kategóriában.

TelekesDesign - Behance  I  Instagram

További képek a Red Dot díjas óráról a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bárki csatlakozhat a Budapest100 fesztiválhoz

Bárki csatlakozhat a Budapest100 fesztiválhoz

Az egész várost megmozgató, rendhagyó kulturális-építészeti fesztivált májusban rendezi a KÉK.

107 millióra euróra büntetné Jean Nouvelt a Párizsi Filharmónia

107 millióra euróra büntetné Jean Nouvelt a Párizsi Filharmónia

Az építész perel, szerinte ez az összeg a cége végét jelentené.

Kihirdették a 33,3 négyzetméter kurátori pályázat nyerteseit

Kihirdették a 33,3 négyzetméter kurátori pályázat nyerteseit

A nyertes kiállítása november végétől látható a KÉK-ben.

Hirdetés