Hirdetés

Vajon más országok is követik majd a példáját?

Az Ausztrál Építész Intézet a koronavírusra hivatkozva bejelentette, hogy visszalép az idei Velencei Építészeti Biennálétól. Most már csak az a kérdés, hogy más országok is követik-e majd a példát?

Az idei Velencei Biennálét májusban nyitották volna meg, de az Észak-Olaszországban különösen gyorsan terjedő koronavírus-járvány miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy augusztusra halasztják az esemény kezdését. Azóta a vírus a világ közel 200 országában van jelen, és több mint 125 ezer emberéletet követelt.

„A gyorsan változó és eszkalálódó helyzet lehetetlenné tette számunkra a kiállítás megtervezését, mivel a fő prioritás nálunk a munkatársaink, tagjaink, partnereink és az önkénteseink egészsége és biztonsága” – idézi az Australian Design Review a helyi Építész Intézet közleményét.

Az ausztrál pavilon kurátora Jefa Greenaway és Tristan Wong voltak – írja John Hill a World-Architects.com oldalon. Az installáció tágabb perspektívából foglalkozott volna a Biennále idei témájával: „Hogyan fogunk együtt élni?”. A pavilon „ország, nyelv és sokszínűség magával ragadó tapasztalatát” készült bemutatni, olyan projektek kiválasztásával, amelyek „egyidejűleg ábrázolják Ausztrália, Melanézia, Mikronézia és Polinézia őslakos és nem őslakos identitását.”

Az Intézet megköszönte Greenaway és Wong munkáját, megjegyezve, hogy „keresi a lehetőséget a velük való közös munkára, hogy máshol, más módon mutassák be a kiállítási anyagot, amikor már biztonságos lesz.”

A kiállításra szánt pénzt és egyéb forrásokat a koronavírus elleni küzdelem finanszírozására használják majd fel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus a Velencei Biennálénak is keresztbe tett

A koronavírus a Velencei Biennálénak is keresztbe tett

A kétévente, késő tavasztól látogatható építészeti kiállítás idén augusztus 29-én kezdődik majd. 

Elindult az Othernity honlapja

Elindult az Othernity honlapja

A Ludwig Múzeum sajtótájékoztatóján jelentették be a Velencei Biennále magyar pavilonjáról készült honlap elindulását.

"Köszönjük, Tűzoltók!" - üzenték a Sydney-i Operaház vitorlái

Fényjátékkal fejezték ki hálájukat a mentésben résztvevőknek. 

Hirdetés